Economia

EMPRESES

L'empresa i els treballadors de Vilaró pacten el tancament de la planta de Mollerussa

Els treballadors cobraran 20 dies per any treballat més una compensació pes mesos que han hagut de ser a l'atur de manera forçada

Els treballadors de l'escorxador de Mollerussa i l'empresa Càrnies Vilaró van arribar ahir a un acord per al tancament de la planta de la capital del Pla d'Urgell mesos després de l'anunci i amb la convocatòria de múltiples accions de protesta durant tot aquest temps. Segons ha informat el sindicat UGT la plantilla acabarà cobrant el mínim que estableix la llei de 20 dies per any treballat, però s'ha aconseguit un fons de 150.800 euros a repartir entre tots els treballadors en concepte de compensació pels mesos que la plantilla ha hagut d'estar a l'atur de forma forçada. Ara haurà de ser el jutge que porta el concurs de creditors qui acabi de donar el vistiplau a l'acord arribat.

A Vilaró hi treballaven 58 persones. L'activitat va cessar el 28 de juliol passat i la plantilla estava pendent de la liquidació tot i que també tenien inicialment esperances que algun comprador s'interessés per la planta i mantingués l'activitat. Durant les darreres setmanes els treballadors s'han tancat a la planta i han organitzat diversos actes de protesta a Sils, on l'empresa té la seu central.

L'escorxador de Vilaró es troba als afores de la ciutat, a la carretera de Torregrossa. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha proposat al govern de la Generalitat que instal·li al Pla d'Urgell l'illa alimentària que es vol promoure a les terres de Lleida. Aquesta activitat podria compensar la pèrdua de Vilaró i rellançar el sector agroindustrial de Mollerussa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.