Economia

Espelt incrementa un 23% l'exportació

La venda del celler a l'exterior representa prop del 70% de la producció

El celler empordanès Espelt Viticultors ha trobat en el mercat exterior una de les millors vies per continuar la seva fase de creixement, que va iniciar ara fa uns anys. En l'exercici passat, l'empresa va augmentar un 23% el volum d'exportació. Ara, la venda a l'exterior representa gairebé el 70% de la producció de l'empresa.

El mercat del nord d'Europa, amb Noruega al capdavant, i els dels Estats Units i el Canadà “són els dos pilars bàsics del creixement de l'exportació”, amb més d'una vintena de països, entre els quals cal destacar la “recent incorporació del mercat xinès, on Espelt ja té tres distribuïdors dels seus vins”. “Cal destacar també el fet que a Noruega el vi de l'Estat espanyol més venut és un dels vins d'Espelt”, assegura l'empresa.

L'assistència i participació en fires especialitzades en diferents països durant els últims anys ens ha obert les portes a nous mercats que ja es comencen a fer realitat. Segons dades de la secretaria d'Indústria i Empresa de la Generalitat, el celler Espelt estava situat el 2009 entre les 17 empreses gironines d'alt creixement, i és una de les 250 empreses més dinàmiques de l'economia catalana, i destaca en l'avaluació el fet de l'augment de la venda del celler, amb un creixement de més del 20%.

L'empresa Espelt Viticultors va ser creada l'any 2000 a Vilajuïga i gestiona directament o indirectament més de 250 hectàrees de vinya de la Denominació d'Origen (DO) Empordà, cosa que representa una mica més del 12% de tota la Denominació d'Origen i és un dels principals productors de la comarca.

Espelt elabora vins blancs, rosats, negres i els tradicionals vins dolços de la comarca: garnatxa i moscatell. Des de fa uns tres anys també elabora el seu propi oli d'oliva extra verge, amb les olives procedents de les més de 35.000 oliveres de què disposa l'empresa.

La curiositat d'aquestes oliveres, segons fonts de l'empresa, és que no les deixen créixer perquè així la recol·lecció de les olives es pot fer amb la mateixa màquina amb què es fa la recollida del raïm. Aquesta idea no és nova, ja que ja s'ha posat a la pràctica en molts altres indrets d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.