Economia

GUISSONA

El benefici de la Corporació Alimentària creix un 19%

Guanya 41,8 milions, sobretot per la bona marxa de vendes a les botigues

La Corporació Alimentària Guissona va fer públics ahir els resultats econòmics del 2010, que confirmen la bona marxa del negoci. El benefici net va assolir els 41,86 milions d'euros, incrementant-se un 19,3% respecte el 2009. Les vendes globals van situar-se en els 1.150 milions, un 6,6% més. El creixement de la facturació en el negoci de les botigues bonÀrea -un 8% més en quilos distribuïts-, el de pinsos compostos i les gasolineres han estat les claus de l'augment del benefici.

En aquest sentit, la meitat de les vendes corresponen a les 373 botigues, amb 585,4 milions. La facturació de la desena de fàbriques de pinsos ha crescut un 8% fins els 273 milions; i la de xarxa de gasolineres (33 estacions), un 3%. Pel que fa a la cooperativa, que es dedica a l'engreix dels ramats, ha tancat el 2010 amb vendes per valor de 218 milions, un 5% més.

D'altra banda, durant l'any passat, el grup va contractar a 94 nous treballadors, situant-se en una plantilla de 3.179 treballadors i seguint la tònica de creixement de personal dels darrers anys.

Els resultats no s'ha vist perjudicats per la forta inversió en el nou complex alimentari “La Closa”, que ha estat de 44 milions. El projecte d'ampliació ha suposat la posada en marxa de la línia de tractament i envasat de llet i sucs, i la zona d'assecat de pernils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.