Economia

Aproven destinar 2,4 milions al tercer pla contra la crisi

Provenen de l'aplicació al pressupost del 2010 de les mesures d'austeritat pactades entre tots els partits

S'actuarà per fomentar l'ocupació, la formació, l'ajut al comerç i l'atenció social

Com ja va passar en el ple de juny de l'any passat, totes les formacions polítiques del consistori van aprovar un tercer paquet de mesures per pal·liar els efectes de la crisi al municipi que estaran finançades amb 2,4 milions d'euros provinents del superàvit gràcies a l'estalvi aplicat al pressupost del 2010 –1,7 milions– i al romanent acumulat durant els últims anys. El tinent d'alcalde de l'àrea de Govern, Jordi Labòria, va explicar que l'estalvi acumulat en els anys de bonança econòmica del consistori sumava uns vuit milions d'euros que els permeten “ser dels pocs ajuntaments que fan efectiu el pagament als proveïdors en 50 dies” i, de l'altra, “plantejar per tercer any un pla d'ajuda extraordinari” per desenvolupar accions per afrontar la crisi.

En realitat el ple va aprovar dos expedients de suplement de crèdit per als comptes del 2011 que pugen gairebé als tres milions, però Labòria va explicar que part d'aquests diners –875.000 euros– es destinaran a pagar el tractament i l'eliminació de les deixalles amb la posada en funcionament del Centre de Tractament de Residus de Vacarisses, una partida que en el pressupost havia quedat oberta perquè encara no se sabia i que ara es consolidarà i pot augmentar pels anys vinents. Una altra partida, de 234.625 euros, es destinarà a despeses diverses de la Fira Modernista i a la dinamització de l'Orbital 40.

Però la part més important de diners, gairebé un milió, serà per a l'empresa municipal Foment de Terrassa, per finançar plans d'ocupació i formació, i desenvolupar cases d'ofici. Una altra part es destinarà a dinamitzar amb convenis el sector del comerç; una altra, a fomentar l'ocupació directa en diverses àrees municipals, i una darrera, a subvencionar famílies necessitades de l'àrea de Benestar Social.

L'oposició va donar suport al pla perquè plantejava mesures concretes, tot i que CiU, en boca del regidor Jordi Plana, va lamentar que no haguessin pogut dir la seva en la decisió de si s'hi havien de destinar més recursos. Per la seva banda, el popular Gabriel Turmo va qüestionar el desenvolupament d'algunes de les 42 mesures del pacte anticrisi signat el 2009 i en va demanar una revisió, una petició que va ser ben rebuda per Labòria, anunciant que el consistori encara tenia dos milions d'euros de reserva per si enguany s'havien d'aplicar altres mesures extraordinàries de caire econòmic i social.

Aquest és el tercer pla d'accions contra la crisi que aprova per unanimitat el consistori després dels 4 milions que hi va destinar el 2009 i els 3,3 de l'any passat.

LA FRASE

Encara tenim 2 milions d'euros de reserva per si hem d'aplicar noves mesures
Jordi Labòria
tinent d'alcalde de govern

Més espai per a empreses, al nord

Tots els partits també van donar suport al pas previ per tirar endavant la modificació del pla d'ordenació urbanístic municipal (POUM) amb l'objectiu de facilitar la implantació d'empreses a la franja nord, relligant el projecte Orbital 40 amb el futur polígon industrial nord al voltant del quart cinturó i el polígon de Can Petit. La tinenta d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, va explicar que l'objectiu és facilitar la implantació de noves empreses ampliant el ventall d'usos als polígons Nord i de Can Petit a temes vinculats a la tecnologia, a més destacar que es guanyaran 200.000 m² de superfície industrial i s'ampliaran les zones verdes. El portaveu de CiU, Josep Rull, va criticar que no s'hagués actuat abans oferint nou sòl industrial, va posar en dubte un altre cop el Parc Audiovisual i les expectatives creades, i, com el PP, va reivindicar l'acabament del quart cinturó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.