Economia

AGRICULTURA

La producció de mel es recupera al Perelló

Les arnes són molt productives aquesta primavera i l'Apícola Tarragonina calcula que s'aconseguiran 700.000 quilos de mel

Preocupació entre els apicultors per la vespa asiàtica

La producció de mel al Perelló es recuperarà aquesta campanya després que l'any passat fos nefasta per als apicultors. De moment ja s'han recol·lectat 150.000 quilos de mel, principalment de mil flors, i just acaba de començar la temporada de la mel de romaní. “No hi ha comparació amb l'any passat, quan per aquestes dates gairebé no havíem començat la campanya. Hem recuperat la normalitat, les arnes estan carregades d'abelles gràcies a les temperatures de l'hivern i al bon temps d'aquesta primavera, sense pluges”, ha explicat el president de la cooperativa Apícola Tarragonina, Lluís Casanova. En aquest sentit, cadascuna de les 27.000 arnes que hi ha associades a la cooperativa té una població de 40.000 a 50.000 abelles.

Pel que fa a la producció de mel d'aquesta campanya, l'Apícola Tarragonina calcula que serà d'uns 700.000 quilos. “No arribarem a l'excepcionalitat de fa dos anys però serà una campanya bona”, ha dit Casanova. La cooperativa té més de 200 socis a la demarcació i factura 1,8 milions d'euros anuals. Un volum de negoci que podria rebaixar-se si la vespa asiàtica s'introdueix a Catalunya. Es tracta d'una espècie invasora que es menja les abelles i que ja perjudica els apicultors francesos i bascos. “Acabarà arribant a Catalunya, per això hi ha preocupació entre el sector apícola”, ha assenyalat el president de la cooperativa. Amb tot, Casanova considera que l'impacte de l'espècie invasora no serà tan devastadora al país com ho ha estat a França. “Sembla que no s'adapta bé al clima Mediterrani”, ha apuntat. Fa un parell d'anys que el Departament d'Agricultura fa un seguiment de la vespa asiàtica.

LA XIFRA

27.000
arnes
hi ha associades a la cooperativa Apícola Tarragonina, amb unes 45.000 abelles per arna.

Firabril, l'aparador de la mel

Aquest cap de setmana té lloc Firabril al Perelló, la fira de la mel i l'oli, una mostra en què els productors presenten la primera mel de la temporada i en què participen una setantena d'expositors i vint-i-quatre artesans. “És una bona ocasió per conèixer el món de la mel i de les abelles”, ha dit el president de la cooperativa, que considera que la tasca dels apicultors és força desconeguda. Demà diumenge es farà una jornada sobre la mel i l'alimentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes