Economia

vilassar de mar

Els productors han venut un 30% menys de roses

El fet que enguany Sant Jordi caigui en dissabte i en Setmana Santa ha perjudicat el sector que veu com les importacions es mantenen al 80%

El fet que enguany la diada de Sant Jordi caigui en un dissabte i a més sigui Setmana Santa ha comportat molts maldecaps als productors de roses. I és que segons el Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, aquest any s'ha produït un descens del 30% de les vendes de roses. Amb base a aquest fet, els responsables del Mercat preveuen que es venguin uns 4,5 milions de roses, una quantitat molt inferior si es tenen en compte altres edicions en les quals s'havia arribat a donar sortida a 5,5 milions de roses. “Tot i això, enguany ens ha salvat una mica la diada els passos de Setmana Santa, que han encarregat molta flor tallada per les processons”, afirmava el portaveu del Mercat, Jordi Rodón.

Amb tot, la producció de roses autòctona, si més no a la comarca del Maresme, continua baixant i en tota la zona només queden 7 productors davant dels 25 que hi havia arribat a haver en èpoques anteriors. “Molts han hagut d'abandonar el producte i s'han passat a conrear planta”, explicava Rodón, que va recordar que un 80% de les roses que es vendran per la diada són importades de països com Colòmbia o Equador. “Ara, però, ha sortit un altre competidor, que és Sud-àfrica, i això ens preocupa, perquè fan servir mà d'obra barata i productes fitosanitaris que no s'adeqüen a la normativa europea”, va matisar el portaveu del Mercat.

Núria Gel és una de les darreres productores de roses de la comarca. “Tenim clients que ens fan comandes cada any, però darrerament són de menys roses”, comentava l'agricultora que va afegir que “els costos cada vegada són més grans”. A més, Gel va admetre que està pensant passar-se al conreu de plantes.

D'altra banda, el Mercat de la Flor va presentar ahir el seu nou portal d'internet, que vol ser una eina de referència i eficient destinada als seus socis i clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

La DOQ Priorat i la DO Montsant reclamen un reg de suport per fer front a la sequera

Porrera
Unió Europea

L’Eurostat preveu una inflació del 2,2% a l’agost a la Zona Euro

Barcelona
Estat espanyol

Magyar Vagon confirma que retira l’OPA a Talgo

Barcelona
Economia

Bon estiu pel sector turístic català tot i que amb dificultats per cobrir personal

Barcelona
Economia

El nombre d’hipoteques sobre habitatges augmenta un 2,3% al juny

barcelona
Estat espanyol

L’hongaresa Magyar Vagon retira l’OPA sobre Talgo després del veto de l’executiu

Barcelona
Economia

La inflació baixa sis dècimes i se situa en el 2,2% a l’agost

barcelona

La Cambra i l’ajuntament de Blanes sumen esforços per impulsar el teixit empresarial i l’ocupació

BLANES

La Fira del Vehicle d’Ocasió exposarà més de 400 cotxes de 16 concessionaris en tres dies

FIGUERES