Economia

Treballadors d'empreses frigorífiques catalanes inicien tres dies de vaga per forçar el pacte del conveni

Segons UGT, les empreses de servei de fred de Mercabarna estan parades

Es preveu que l'afectació de la vaga sigui més gran durant els pròxims dos dies per les empreses de peix

El 90% dels treballadors de les empreses del sector del fred industrial a Catalunya estan seguint la vaga convocada per UGT per a aquest dilluns, dimarts i dimecres en contra del bloqueig del conveni col·lectiu, segons ha informat el sindicat.

El responsable del sector a UGT, Antonio Aroca, ha explicat que un grup d'unes 50 persones s'estan mobilitzant a Mercabarna des de les 5.00 hores, i que es repetiran les concentracions durant els tres dies en els torns tant de nit com de matí.

Segons Aroca, les empreses de servei de fred de Mercabarna estan parades, fet que ha provocat que “molts camions que havien de sortir a primera hora del matí no han sortit o estan sortint més tard”.

Les principals companyies del sector que operen a Mercabarna són Frimercat, Interfrisa Bonfred, Gels Troné i Barrufet, ha indicat Aroca.

Segons fonts de Mercabarna, les empreses afectades per la vaga han avançat, en previsió de les aturades, les càrregues i descàrregues durant el cap de setmana, de manera que “la incidència és poc destacable”.

L'afectació de la vaga pot ser més gran durant els pròxims dos dies, ja que les empreses de peix, que són les que més utilitzen el servei de frigorífic, no treballen els dilluns.

La vaga ha estat convocada per donar resposta a la negativa de la patronal a aplicar els increments de l'IPC pactats, que per al 2010 havia de ser l'IPC real, per al 2011 un 1% més, i per al 2010 un 2% més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.