Economia

Yamaha reitera que tancarà la planta de Palau-solità i Plegamans

La multinacional diu ara que la idea de mantenir la producció de la X-Max és “només una proposta que s'ha posat damunt la taula”

El comitè d'empresa acusa la direcció d'“enganyar tothom”

Yamaha ha reiterat aquest dilluns que el tancament de la fàbrica de Palau-solità i Plegamans (Barcelona) no té marxa enrere, i que la idea de mantenir la fabricació de la moto X-Max és “només una proposta que s'ha posat sobre la taula”.

Segons l'agència Europa Press, fonts de l'empresa han remarcat que la multinacional japonesa “mai s'ha plantejat no tancar”, encara que la seva voluntat és arribar a un acord amb els treballadors. “Durant la negociació s'han plantejat propostes i idees, però en cap moment s'ha plantejat no tancar”, han insistit les mateixes fonts.

Segons el calendari legal, la Conselleria d'Empresa i Ocupació tenia com límit divendres passat per a acceptar o no l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per Yamaha, que planteja acomiadar a 388 persones, una vegada finalitzat el període de consultes sense acord entre la direcció i els treballadors.

“Enganyar tothom”

Al seu torn, el comitè d'empresa ha acusat Yamaha “d'enganyar tothom” negant avui la oferta que van presentar divendres passat de mantenir la producció de la X-Max, “el model estrella” a Europa, per reduir a 140 els acomiadaments.

Aquesta era una proposta que s'acostava, malgrat ser considerada d'insuficient, a la formulada pels representants dels treballadors i que consistia en deixar de produir dos dels actuals models i pactar una sèrie de baixes voluntàries i prejubilacions.

Per això, els representats dels treballadors han demanat “valentia” al govern català perquè resolgui “amb la llei a la mà” l'ERO presentat per l'empresa.

El comitè només accepta, de moment, la sortida voluntària i remunerada mitjançant baixes voluntàries i prejubilacions de prop del 12%, cedint per a això a França la producció d'algun model.

D'altra banda, el departament d'Empresa i Ocupació ha prolongat deu dies més el termini per a la negociació de l'expedient de Yamaha, que acabarà dilluns que ve 25 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.