Economia

tarragona

Plataforma local d'afectats per hipoteques

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) presenta aquest dijous, dia 21, la secció de la demarcació de Tarragona. L'acte tindrà lloc a la Casa del Mar (19.00 h) i té com a objectiu reunir les persones afectades per embargaments del primer habitatge.

Joan Bel, portaveu de la plataforma a Tarragona, explicava que l'objectiu immediat consisteix a aconseguir la dació en pagament, és a dir, el lliurament de la casa o el pis a canvi del deute hipotecari que els propietaris mantenen amb les entitats financeres per tancar el deute. Aquesta figura no es preveu en la llei i “només depèn de la voluntat de l'entitat financera amb la qual s'ha concertat la hipoteca”, explicava Bel. En aquest sentit, la plataforma ha presentat, juntament amb altres entitats i sindicats, una proposta per modificar la llei hipotecària per mitjà d'una iniciativa legislativa popular (ILP).

El portaveu de la plataforma assenyalava que l'entitat també fa funcions d'assessorament, “atès l'elevat nivell de desinformació que tenen els usuaris dels préstecs bancaris”. Bel es lamenta de la impunitat amb què actuen les entitats financeres, emparades per la llei.

Joan Bel, que ha estat afectat per un embargament i que va aconseguir la dació en pagament de l'habitatge, considera que l'agrupació dels afectats és fonamental per aconseguir la modificació de la llei. Tot i així, comentava que “encara hi ha moltes persones que se n'avergonyeixen i no volen donar a conèixer la situació per la qual passen”. La PAH va iniciar l'activitat el 2007 i s'ha estès pel territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.