Economia

Gastronomia

La perfecció del mètode ‘espresso'

Cafès Cornellà va organitzar ahir a Fornells de la Selva la vuitena edició de la competició per trobar el millor barista de l'any

L'alteració d'algun dels paràmetres que defineixen un cafè exprés pot desvirtuar el producte

Un cafè espresso ha de ser perfecte. La manca d'un dels paràmetres que el defineixen pot acabar desvirtuant el producte. Quantitat de cafè, d'aigua, pressió, temps d'extracció i temperatura de l'aigua i de la tassa. Tot mesurat. Així ho transmet l'empresa Cafès Cornellà als alumnes de la seva aula de formació i així s'exigeix en el concurs de millor barista gironí de l'any, que organitza la torrefactora. Ahir es va celebrar la vuitena edició. Cinc joves optaven a guanyar el concurs i, els dos primers classificats, a participar en el campionat de Catalunya que se celebrarà d'aquí a quinze dies. Professionals que van ser escollits entre una llista de més de 400 participants. L'escenari va tornar a ser la Sitja de Fornells de la Selva. El repte, preparar quatre espresso, quatre caputxinos i quatre begudes d'especialitat, en què la base fos el cafè i sense alcohol. I en només quinze minuts.

Amb els nervis a flor de pell, cadascun dels participants va realitzar la seva feina/espectacle/exercici. El jurat avaluava els aspectes tècnics, els sensorials i també l'actitud i les explicacions del barista. Finalment, Ricard Fernández va ser el guanyador i Lina Zapata, la segona. “El nivell creix cada any i el que més destaco és la perfecció que s'autoexigeixen els baristes”, va destacar Pere Cornellà, director general de Cafès Cornellà. Realment, veure en directe el ritual de fer un bon cafè es converteix en un espectacle que et fa valorar encara més aquell producte que et serveix cada matí el teu barista. “Perquè un barista és més que un cambrer”, es reivindicava ahir. És un apassionat del cafè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Tortosa
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona
economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

Barcelona

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)