Economia

Gastronomia

La perfecció del mètode ‘espresso'

Cafès Cornellà va organitzar ahir a Fornells de la Selva la vuitena edició de la competició per trobar el millor barista de l'any

L'alteració d'algun dels paràmetres que defineixen un cafè exprés pot desvirtuar el producte

Un cafè espresso ha de ser perfecte. La manca d'un dels paràmetres que el defineixen pot acabar desvirtuant el producte. Quantitat de cafè, d'aigua, pressió, temps d'extracció i temperatura de l'aigua i de la tassa. Tot mesurat. Així ho transmet l'empresa Cafès Cornellà als alumnes de la seva aula de formació i així s'exigeix en el concurs de millor barista gironí de l'any, que organitza la torrefactora. Ahir es va celebrar la vuitena edició. Cinc joves optaven a guanyar el concurs i, els dos primers classificats, a participar en el campionat de Catalunya que se celebrarà d'aquí a quinze dies. Professionals que van ser escollits entre una llista de més de 400 participants. L'escenari va tornar a ser la Sitja de Fornells de la Selva. El repte, preparar quatre espresso, quatre caputxinos i quatre begudes d'especialitat, en què la base fos el cafè i sense alcohol. I en només quinze minuts.

Amb els nervis a flor de pell, cadascun dels participants va realitzar la seva feina/espectacle/exercici. El jurat avaluava els aspectes tècnics, els sensorials i també l'actitud i les explicacions del barista. Finalment, Ricard Fernández va ser el guanyador i Lina Zapata, la segona. “El nivell creix cada any i el que més destaco és la perfecció que s'autoexigeixen els baristes”, va destacar Pere Cornellà, director general de Cafès Cornellà. Realment, veure en directe el ritual de fer un bon cafè es converteix en un espectacle que et fa valorar encara més aquell producte que et serveix cada matí el teu barista. “Perquè un barista és més que un cambrer”, es reivindicava ahir. És un apassionat del cafè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El govern espanyol veta l’opa de l’hongaresa Magyar Vagon sobre Talgo

Barcelona
ECONOMIA

Mollerussa bonifica 58 propietaris de pisos cedits per a lloguer social

Mollerussa
Economia

El BBVA participa a la Barcelona KDD, la principal conferència internacional de científics de dades

Barcelona

Una vintena de restaurants participaran a l’Enfiga’t durant aquest setembre

FIGUERES
economia

La collita de sal del delta de l’Ebre es preveu “molt bona”

La Ràpita
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona