Economia

Economia

Dia de mar, pesca i marisc

L'estació nàutica de la Ràpita i l'operador Tez Tour han signat un acord per portar diàriament visitants a la badia dels Alfacs

Inclou l'embarcació, la pesca artesanal i la ruta a les muscleres

L'estació nàutica de Sant Carles de la Ràpita comercialitza un nou producte turístic que ha batejat com Dia de Mar, Pesca i Marisc del Delta de l'Ebre. Un producte que s'ofereix per a grups de com a mínim una vintena de persones i que inclou tres activitats a la badia dels Alfacs, unes experiències que ja es podien contractar de forma separada però que ara es presenten de manera complementària. Així hi ha quatre empreses (Badia Alfacs, Deltamar, Turimar i Focus) que lloguen embarcacions per navegar per la badia, sense la necessitat de disposar de cap titulació i que es dirigeixen a la punta de la Banya, un espai amb molt poca fondària on un pescador artesanal, Mariano Saragossa (conegut com Mayan), ensenya els turistes a pescar a la paupa, és a dir, sense cap altre recurs que no siguin les mans i la vista. El pescador llança una xarxa al mar, amb què encercla els peixos, sobretot orades i llobarros, unes espècies que estan mig enterrades a la sorra. Saragossa no vol deixar perdre la pesca artesanal i ara la comercialitza també com a producte turístic. “Una vegada localitzat el peix, has de posar la mà plana a la sorra i retirar-ne una mica, per veure on té el cap i agafar-lo”, explica Saragossa. Realment és una tècnica senzilla i si el dia és bo la pesquera pot ser molt abundant, com ho va ser ahir en una prova pilot que l'estació nàutica va fer del nou producte. I ja amb els peixos capturats, que després es comercialitzen a la llotja de la Ràpita, és hora de dirigir-se cap a les muscleres on, a més de descobrir com es produeixen els mol·luscos, s'ofereix una degustació d'ostres i musclos amb una copa de cava i dos restaurants s'encarreguen de portar el dinar (ja que a la musclera no es pot cuinar). Tanquen els ulls i escolten el gust del mar”, indica Agustí Bertomeu als visitants a la musclera del Parrillo.

El triple producte turístic ja té un primer client estable, l'operador rus Tez Tour, amb el qual l'estació nàutica de la Ràpita ha signat un acord per portar turistes russos. Des de l'última setmana del mes de maig i fins al setembre, diàriament (de dilluns a divendres), un autobús amb 50 turistes russos es desplaçarà de la Costa Daurada a la Ràpita per provar el Dia de Mar, Pesca i Marisc del Delta. “És un operador que fa excursions per tot el país i que ara tenia interès a muntar un dia al mar per als seus clients ”, diu el gerent de l'estació nàutica de la Ràpita, Jordi López. “Seran grups de cinquanta, fet que ens permet mantenir la nostra singularitat i no massificar”, afegeix López. L'acord satisfà els empresaris de l'estació nàutica ja que dinamitzarà el sector turístic. “Entre setmana l'activitat és fluixa”, assenyala Loli Fernández, de l'empresa Deltamar, que té 10 embarcacions. “Serà una ajuda per impulsar el sector, que només està al 100% a l'agost”, diu Josep Lluís Comes, de Badia Alfacs, que també lloga embarcacions en una zona on l'única dificultat és la poca fondària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.