Economia

AGRICULTURA

Unió de Pagesos alerta que hi ha més cargol poma al Delta ara que fa un any

El govern nomena l'exdirector general de Pesca, Hernán Subirats, responsable del Departament d'Agricultura per al control de la plaga

La inundació dels arrossars i la pujada de les temperatures ha provocat que els exemplars de cargol poma que han superat l'hivern facen les primeres postes a la vora de les sèquies i arrossars del marge esquerre del delta de l'Ebre. “La situació de la plaga està pitjor ara que fa un any: hi ha més postes i el cargol està escampat per zones”, va manifestar ahir el responsable del sector de l'arròs d'Unió de Pagesos (UP), Dani Forcadell. UP va traslladar aquesta preocupació al delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en la reunió que van mantenir per fer un repàs de les actuacions que s'han emprès contra el cargol poma. “Si les mesures que s'han adoptat fins ara no han funcionat caldrà canviar-les o endurir-les”, va afegir Forcadell. Per la seua banda, Pallarès va assenyalar que no disposen de dades objectives per quantificar si hi ha més cargols poma.

A la reunió també hi va assistir el responsable del Departament d'Agricultura per al control de la plaga, un càrrec que ocupa l'exdirector general de Pesca (va ser-ho en l'època de Jordi Pujol), Hernán Subirats. “Era necessari un responsable que coordinés les dades de Sanitat Vegetal i les de Medi Natural”, va dir Pallarès. Subirats, que fins ara exercia d'enginyer a l'oficina d'Agricultura al Montsià, serà l'encarregat de buscar el suport econòmic de la Unió Europea en la lluita contra la plaga del cargol poma. “La plaga pot afectar altres zones d'Europa i per evitar-ho ens han d'ajudar”, va dir Pallarès.

Pel que fa a l'efectivitat de l'assecament dels arrossars, es farà pública la setmana que ve, quan els directors generals d'Agricultura i Medi Natural presentaran el pla d'acció del pròxim any.

LA XIFRA

50
per cent dels arrossars
del marge esquerre del Delta estan en risc de ser infectats per la plaga del cargol poma

Nomenen el delegat d'Agricultura

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va avançar que l'ampostí Pere Vidal prendrà possessió avui del càrrec de director dels serveis territorials d'Agricultura i Medi Ambient. Un nomenament que arriba cinc mesos després de la constitució del govern de CiU i que completa el desplegament de la Generalitat a l'Ebre. De fet, ja fa més de dos mesos que el conseller d'Agricultura va destituir l'anterior responsable d'Agricultura, el socialista Antoni Espanya, i durant aquest temps ha assumit les competències d'Agricultura directament el delegat del govern. “Dimarts que ve farem reunió del consell de direcció i ja s'incorporarà Vidal”, va dir Pallarès. Les discrepàncies internes entre CDC i UDC han retardat aquest nomenament, tot i que fa mesos es va fer públic que Vidal assumiria les competències d'Agricultura i Medi Ambient. Tant els sindicats agraris com les cooperatives agrícoles han reclamat el nomenament d'aquest càrrec. Vidal ja va ser delegat de Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA