SANT GUIM DE FREIXENET
El Pastoret, premi a la innovació tecnològica
L'empresa d'elaboració de làctics El Pastoret de la Segarra ha rebut el Premi a la Innovació Tecnològica que atorga el departament d'Agricultura. El guardó ha estat concedit en la modalitat d'empresa agroalimentació per la seva implantació de processos de transformació i conservació de productes agraris. El Pastoret ha ampliat recentment la planta i ha llençat al mercat una nova línia de postres làctics. La societat de transformació de sucs Edoa 1446, del Segrià comparteix el premi amb la segarrenca per les innovacions en els processos productius, ja que produeix cireres fora de temporada en hivernacles escalfats a partir de biomassa.
Dues empreses lleidatanes més han estat les finalistes dels guardons. Embotitst Estamariu, de la Seu d'Urgell, pels seus productes artesans de muntanya, com la donja i la bringuera; i Sargaires d'Almacelles, una explotació ramadera que fa venda directa al detall i alimenta tot el bestiar a la mateixa explotació a partir de nous cultius.