Economia

El BBVA vol atreure 10.000 nous clients el 2011 a Girona

Ha elaborat un pla estratègic per incrementar el nombre de clients nous a la demarcació i aprofitar “les oportunitats” de la integració de caixes

Té previst també obrir noves oficines

El BBVA preveu atreure 10.000 clients el 2011 i obrir oficines a les comarques gironines aprofitant “les oportunitats” que s'han generat aquest darrer any a partir de la integració de caixes. Actualment, el BBVA té 130.408 clients a la demarcació, una xarxa de 62 oficines i gestiona un volum de negoci de 4.645 milions d'euros, dels quals més de la meitat corresponen a crèdits.

Per aconseguir aquest creixement, el BBVA ha elaborat un pla estratègic, Pla Girona, i que té com a vector principal “guanyar quota de mercat en activitat i clients, a través de l'oferta comercial, l'assessorament personalitzat i la qualitat de servei. El banc preveu, entre altres aspectes, eliminar les comissions, tant a particulars com a empreses. Tot això serà possible, segons el director de zona del BBVA, Josep Maria Curto, per una banda, als plans interns de la mateixa entitat i, per l'altra, a les “oportunitats” que ha generat la reordenació del sistema bancari, entre elles l'absorció de Caixa Girona per part de La Caixa. “El pla obeeix a dues raons, d'entrada perquè el mateix banc ja va anunciar la seva intenció de créixer, però també per aprofitar el moment actual”, va dir Curto, que va assegurar que qualsevol procés d'integració genera oportunitats. I va afegir: “És evident que, a Girona, aquest procés de reordenació té unes determinades característiques, perquè hi ha un excés de capacitat del sistema financer i amb tota seguretat hi haurà un tancament rellevant d'oficines”.

El BBVA és el primer banc líder en grans empreses i institucions, la segona entitat financera de la demarcació per a mitjanes empreses (amb un 39,1% de quota de mercat) i la tercera per a particulars (un 16,3% dels gironins tenen compte al BBVA).

Pel que fa a les sucursals que l'entitat té previst obrir a les comarques gironines, Josep Maria Curto va explicar que s'instal·laran “en diversos llocs”, sense concretar en quin exactament perquè encara no hi ha res tancat. “El ritme en què es vagin materialitzant les integracions i el tancament d'oficines d'altres entitats serà el que ho condicionarà”, va precisar el director de zona.

A les comarques gironines, el BBVA disposa d'una plantilla de 350 treballadors, que aquest 2011 preveu incrementar amb vuit persones més. Del total de volum de negoci a les comarques gironines –4.645 milions d'euros–, 2.686 corresponen a inversió creditícia, i els 1.959 restants, a captació d'estalvi. Durant l'any passat, els crèdits del BBVA a la demarcació van augmentar un 2,9%, els saldos d'inversió hipotecària un 3,3% i la inversió en empreses i institucions, un 4,3%. Pel que fa als recursos, destaca un augment del 13,3% en dipòsits de clientela.

114 anys a la demarcació

El BBVA és present des de fa 114 anys a les comarques gironines. Els orígens s'ancoren en les banques locals. De fet, el BBVA és la suma de més de 150 entitats, moltes de les quals tenen el seu origen a les comarques gironines. Les arrels del banc es troben a l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès i el Ripollès. Arrenquen ara fa 114 anys a Figueres, 107 a Olot i més de 80 a Ribes de Freser i a Girona.

Per commemorar l'efemèride, l'entitat ha muntat una exposició, BBVA a Girona: perspectiva història de futur. Es pot veure a la seu de Marquès de Camps de Girona, i entre aquest maig i juny, també a Figueres i Olot.

LA XIFRA

4.645
milions
és la xifra de negoci que gestiona l'entitat a les comarques gironines, dels quals més de la meitat són crèdits.

LA FRASE

Qualsevol procés d'integració de caixes o fusió genera oportunitats
Josep Maria Curto
Director de zona del BBVA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona