Economia

Husa s'adjudica la gestió de l'hotel Vall de Núria

La cadena ja havia dirigit la instal·lació als anys noranta

El complex turístic estrena l'edifici Sant Josep, premiat per les seves mesures d'estalvi energètic

El grup hoteler Husa és l'empresa guanyadora del concurs públic per encarregar-se de l'allotjament i restauració del complex de la vall de Núria. Ferrocarrils de la Generalitat, l'empresa pública que gestiona totes les instal·lacions de la vall de Núria, afirma en una nota de premsa que s'ha escollit l'opció d'Husa perquè és l'empresa que compleix millor els requisits tècnics i perquè ha presentat l'oferta econòmica més avantatjosa. Husa ja havia gestionat el complex durant més de deu anys, fins a finals del 2000. Ara la gestió estava a mans de Serhs.

La reforma de l'edifici de Sant Josep és la gran novetat de l'oferta turística d'aquest complex. Les obres han finalitzat recentment (des del 15 d'abril està obert al públic) i el projecte ha rebut el premi Greenbuilding de la Unió Europea, que reconeix les bones pràctiques en matèria de sostenibilitat i eficiència. En el cas de l'edifici Sant Josep, s'ha aconseguit un estalvi energètic del 55,8% amb mesures com ara la implantació d'energia geotèrmica, que aprofita la calor del subsòl per a la producció de calefacció i aigua calenta, d'un sistema de distribució radiant i d'un enllumenat que es basa en làmpades de baix consum.

L'edifici Sant Josep ofereix deu habitacions de tipus familiar superiors i deu apartaments, amb capacitat per a quatre i sis persones.

Activitats de primavera i estiu

Un cop finalitzada la temporada d'esquí, l'estació Vall de Núria ja ha posat en marxa les activitats clàssiques de primavera i estiu per continuar disfrutant de les instal·lacions. A més del singular trajecte del cremallera i de l'entorn d'alta muntanya, la vall de Núria ofereix propostes d'oci com ara ponis, cavalls, passejades amb barca pel llac, canoes, rutes de senderisme, tir amb arc, un circuit d'orientació i un parc lúdic amb tobogans i jocs d'equilibris, a banda d'un casal d'equitació. Totes aquestes activitats es poden disfrutar de manera separada o bé a través d'un lot d'activitats diverses que es pot reservar prèviament a través de la mateixa pàgina web de l'estació i que inclou el viatge en cremallera d'anada i tornada i també diverses propostes lúdiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La farmacèutica Esteve inverteix 100 milions en una nova planta a Celrà

CELRÂ
economia

Cinquanta contribuents sumen un deute amb la Hisenda catalana de més de 83 milions

barcelona
economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

barcelona
EMPRESA

Scalpers obre avui les portes d’un nou ‘outlet’ a Llagostera

LLAGOSTERA

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

SANT PERE PESCADOR
Transport

Air China torna a connectar Barcelona amb Xangai

Barcelona
ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Matadepera té l’índex socioeconòmic més alt dels municipis de més de 500 habitants

Barcelona

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT