Economia

PESCA

Balfegó assegura que la tonyina no té mercuri

El grup Balfegó de l'Ametlla de Mar, que es dedica a la pesca, engreix i comercialització de tonyina roja, ha enviat una carta al director de l'Agència Estatal de Seguretat Alimentària (Aesan) per reclamar-li que rectifique i exclogui la tonyina roja del grup de les espècies perilloses per al consum perquè acumulen mercuri. Un informe de l'Aesan recomana a dones embarassades i infants que no consumeixen determinades espècies pesqueres, entre les quals hi ha la tonyina, perquè el nivell de mercuri que contenen és superior al permès per les autoritats sanitàries. Una afirmació que ha fet indignar els tonyinaires de l'Ametlla de Mar, que asseguren que l'estudi de l'Aesan no inclou dades de la tonyina roja.

En aquest sentit, el grup Balfegó sosté que hi ha informes científics independents que, després d'examinar més de 500 mostres de tonyina (entre el 2005 i el 2011), van detectar un nivell de mercuri lleugerament superior al permès en només set casos. A més, els tonyinaires recorden que ni la Unió Europea ni els EUA inclouen la tonyina entre les espècies perilloses per al consum per l'acumulació de mercuri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.