Economia

reus

L'Ajuntament “facilitarà” els tràmits a Ikea perquè s'instal·li a la ciutat

La junta de govern aprova definitivament el projecte d'urbanització dels terrenys

Pellicer promet “més rapidesa” administrativa a totes les empreses

L'Ajuntament de Reus vol agilitzar l'arribada –encara no confirmada– d'Ikea a la ciutat. Ahir, en la primera junta de govern del mandat, es va aprovar de manera definitiva el projecte d'urbanització del pla parcial urbanístic del sector Camí de la Plana i Gaudí-Mar, els terrenys on suposadament s'ha d'instal·lar la multinacional sueca. El nou equip de govern ja ha demanat una entrevista amb els responsables de l'empresa i l'alcalde, Carles Pellicer, va assegurar que “es donaran les facilitats que es puguin” perquè la multinacional s'instal·li a Reus i que, per tant, ara “només falta que diguin que sí”, ja que “tot està a punt per començar les obres demà”, si cal.

L'alcalde no va tenir miraments per criticar l'actuació de l'anterior govern, de qui va dir que ha fet “massa pressió” a les empreses que s'han volgut instal·lar a la ciutat. En aquest sentit, va prometre “més rapidesa” per facilitar tots els tràmits, com ara l'obtenció de llicències i permisos: “No podem perdre cap ocasió perquè s'instal·lin empreses a la ciutat”, va manifestar, ja que són les que generen economia i llocs de treball. Amb això, Pellicer va voler donar a entendre que hi hauria “més agilitat administrativa”, la qual cosa “no vol dir menys control”.

En previsió de l'aprovació de la llei òmnibus, que ha de permetre instal·lar equipaments d'aquestes característiques fora de la trama urbana consolidada, l'equip de govern també estaria en disposició d'oferir a Ikea dos solars més, tot i que Pellicer no va avançar-ne la zona.

D'altra banda, Pellicer va recordar que també ha demanat una entrevista amb els directius de Metrovacesa per saber l'estat de les obres del centre comercial que es construeix al recinte de l'antiga fira: “Ens preocupa molt i volem saber on som, on anem i on volem anar”.

Els propers dies, l'alcalde també es reunirà amb el seu homònim tarragoní per tractar “temes comuns” que afecten Tarragona i Reus.

LA FRASE

Tot està a punt perquè Ikea pugui començar les obres demà
Carles Pellicer
alcalde de reus

LA XIFRA

245.025
metres quadrats
té el terreny on l'Ajuntament vol que s'instal·li la multinacional sueca Ikea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.