Economia

La venda de pisos cau al maig un 8% a Catalunya

En el conjunt de l'Estat, la compravenda d'habitatges disminueix un 18,3% en el cinquè mes de l'any

El descens de les transaccions en l'obra nova, que van baixar un 22,7%, arrossega el còmput global

La venda d'habitatges a Catalunya ha caigut un 8%, si es compara aquest maig amb el de l'any passat, segons les dades facilitades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En un mes, gairebé 4.200 pisos van canviar de mans. D'aquesta manera, es modera la caiguda que va començar fa tres mesos.

Al conjunt d'Espanya, la compravenda d'habitatges va caure un 18,3% al maig respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a un total de 30.797 operacions, arrossegada pel descens de les transaccions en l'obra nova, que van baixar un 22,7%.

Per tant, les operacions de compravenda de pisos en el conjunt de l'Estat també moderen la seva caiguda en el cinquè mes de l'any i cauen per tercer mes consecutiu, ja que a l'abril van retrocedir un 29,7% i al març, un 11,9%.

Aquests descensos es produeixen després d'haver iniciat l'any amb taxes positives, a l'haver registrat un augment del 10,5% al febrer i del 19,6% al gener, mes en què es va trencar la tendència negativa que l'indicador havia experimentat en els quatre últims mesos de l'any passat.

En taxa intermensual (maig sobre abril), la compravenda d'habitatges va experimentar un creixement del 27,8%. La compravenda de finques rústiques va augmentar un 20,1% respecte al mes anterior, i les de finques urbanes, un 29,9%.

De les 30.797 operacions de compravenda registrades al maig, el 86,6% van ser sobre habitatge lliure i el 13,4% sobre pisos protegits.

Concretament, les transaccions per compravenda d'immobles en el mercat lliure van caure un 20,7% respecte al maig del 2010, fins a sumar 26.682 operacions, i les de protegides van repuntar un 0,9%, amb 4.115 transaccions.

La compravenda de pisos de segona mà va caure al maig un 13,9% en taxa interanual, fins a 16.118 transaccions, mentre que la de cases noves va retrocedir un 22,7%, amb 14.679 operacions en el cinquè mes de l'any 2011. Del total d'operacions, el 52,3% dels habitatges transmesos per compravenda al maig van ser usades, i el 47,7%, noves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.