MARC GASCONS
PROPIETARI DE LA CADENA DE RESTAURANTS I PEIXATERIES FISHOP
“El Fishop de Girona tindrà carn”
De moment volen potenciar els establiments que tenen oberts però si surten oportunitats no descarten obrir nous locals
El peix el compren en algunes de les llotges gironines però també a Barcelona i Galícia
La cadena restaurants i peixateries Fishop té establiments a Barcelona, Platja d'Aro i des de fa pocs mesos també a Girona. Un dels socis dels establiments, Marc Gascons –cuiner del restaurant Els Tinars de Llagostera–, assegura que a Girona no es poden queixar de com està funcionant el restaurant però que ampliaran ventall introduint també un espai per a la carn.
El Fishop és un establiment diferent. D'una banda és peixateria però de l'altra es pot consumir allà mateix el peix. Com ha rebut el veí de Girona aquest local?
No ens podem queixar, perquè la situació es complicada i aquest és un local especial, en el sentit que només s'hi serveix peix. L'expectativa és que al setembre hi hagi més afluència i que la gent ens vagi coneixent.
Tenen locals a Barcelona i a Platja d'Aro. A Barcelona també hi tenen un Beefshop en què només s'hi serveix carn. Hi haurà possibilitat d'un Beefshop a Girona?
Ara per ara no igual que a Barcelona, perquè allà tenim dos locals separats, però a Girona tenim intenció d'incorporar un espai en el mateix Fishop per fer-hi també carn a la brasa. Volem obrir el ventall, oferir altres possibilitats i adaptar-nos al gust de la zona on ens instal·lem. A Girona, a més del peix també fem arrossos i suquets i una varietat important de sushi tant fred com calent. A més, fem menús a preus bastant assequibles. Qui no ens coneix ens té per un local car, però això no és veritat perquè tenim peix per a totes les butxaques. Tenim des de rogers, penegals, pagells, rates o bruixes fins a un turbot o un rap.
El peix procedeix només de llotges gironines?
De la llotja de Blanes, de la del Port de la Selva i tenim contactes a la de Llançà, però també a la Barceloneta i a Mercabarna. Nosaltres busquem qualitat i no volem abaixar la guàrdia en això. Per exemple el turbot, que a mi m'agrada molt: anem a comprar el millor turbot gallec. El marisc també és gallec.
L'establiment de Girona és el darrer que han inaugurat. Tenen previst seguir ampliant la cadena de restaurants?
Anem pas a pas i potenciant els establiments que ja tenim oberts. Però no tanquem cap possibilitat i si surt alguna oportunitat de ben segur que l'estudiarem.
Però seria a Catalunya o en altres zones de l'Estat espanyol?
Madrid és un punt interessant.
La cadena la regenten dos socis?
A Barcelona i Platja d'Aro som dos socis, l'empresari Eduard Soler i jo, i a Girona hi ha dos socis més, l'Anna i en Pavel.
Girona no està massa saturada ja de restaurants?
No sabria contestar a això. Si n'hi ha massa amb la situació actual aniran desapareixent els que no fan les coses ben fetes i els que no aposten per la qualitat. A Barcelona sí que hi ha massa restaurants i crec que hi haurà una certa neteja. No pot ser que qui no sàpiga què fer acabi muntant un restaurant.
Però ara fins i tot hi ha molts bars que ofereixen menús.
Tothom és molt lliure de guanyar-se la vida, però és ben cert que hi hauria d'haver més controls.