Economia

ECONOMIA

Mas lloa en plena crisi la “fórmula d'èxit” de Circontrol i Boehringer

NOVA SEU L'empresa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics estrena instal·lacions a Can Mitjans de Viladecavalls AMPLIACIÓ La farmacèutica inverteix 30,8 milions a ampliar la producció d'injectables per a la Xina

El president de la Generalitat, Artur Mas, va lloar ahir la “fórmula d'èxit” que apliquen empreses com ara Circontrol i Boehringer Ingelheim en plena crisi econòmica. Segons Mas, la fórmula de créixer, invertir, crear llocs de treball, innovar i exportar “només és a l'abast d'algunes empreses”, i va posar d'exemple aquestes dues plantes situades al Vallès Occidental. El cap de l'executiu català va explicar que les “turbulències” econòmiques actuals s'enduran “aquells aspectes més negatius i especulatius” de l'economia i que, malgrat que a Catalunya algunes empreses faran fallida, les que “estan fent bé les coses”, se'n sortiran. Per tot plegat, Mas augura que Catalunya disposarà d'una bona base empresarial “quan passi la crisi”. Segons Mas, un país marca la seva diferència en funció de la seva xarxa empresarial.

Al migdia, Mas va visitar les noves instal·lacions que l'empresa Circontrol té al polígon de Can Mitjans, de Viladecavalls. El nou polígon està pensat perquè les empreses filials de Circutor puguin créixer. Circontrol es va crear el 1997 i és l'empresa pionera a l'Estat en la fabricació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Abans d'acabar aquest 2011, l'empresa té previst presentar la nova gamma d'estacions de recàrrega, que, a diferència de les anteriors, rebaixa el temps de recàrrega de 3 hores a només 10 minuts. Mas va destacar que Circontrol sigui capaç de destinar el 4% de la seva facturació anual a R+D+I al mateix temps que afronta un procés d'expansió internacional –té presència a 28 països–. “Em trec el barret davant de gent que ho està fent bé”, hi va afegir.

De 120 a 600 milions

A la tarda, Mas es va traslladar a les instal·lacions que l'empresa farmacèutica Boehringer Ingelheim té a Sant Cugat. Allà va inaugurar les obres d'ampliació de la planta d'injectables que durant els últims dos anys i fins a la tardor del 2012 haurà invertit 30,8 milions d'euros per satisfer la creixent demanda de la Xina i dels països emergents. Segons va explicar el director general de Boehringer, Manuel García Garrido, les instal·lacions produïen, inicialment, 120 milions d'ampolles d'injectables a l'any, mentre que amb la primera fase de l'ampliació la producció actual ja és de 300 milions d'unitats anuals. La previsió és que durant el 2013 la producció s'estabilitzi en els 600 milions d'ampolles. Un 80% d'aquesta producció s'exportarà.

Artur Mas –que va assegurar que se sent còmode a les instal·lacions de la multinacional alemanya perquè “els catalans som els alemanys d'Espanya”– va voler agrair a l'empresa farmacèutica “el seu passat, però sobretot el seu present i el futur que ens presenta”, perquè considera que dóna resposta a les demandes del país per sortir de la crisi econòmica. Mas va dir que l'objectiu d'una empresa “és guanyar diners”, però hi va afegir que també és molt important el seu vessant social de creació de llocs de treball. I és que, segons Mas, les especulacions a l'entorn de l'economia “es combaten amb empreses que inverteixen i creen ocupació”.

La primera tinenta d'alcalde de Sant Cugat, Cristina Paraira, també va mostrar la seva satisfacció perquè en època de crisi hi hagi empreses que decideixin ampliar les seves instal·lacions. Paraira va celebrar “la visió de futur” de Boehringer de pensar en Sant Cugat per poder ampliar la seva activitat i va sentenciar que “la innovació, la inversió i la internacionalització” han fet créixer Boehringer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.