Economia

maresme

El govern d'Arenys de Munt limita la despesa del mòbil

Els tècnics, els regidors i fins i tot l'alcalde no podran gastar més de 30 euros mensuals en trucades de telèfon

Els temps de màniga ampla s'han acabat a Arenys de Munt. Amb l'objectiu de pal·liar el dèficit, el nou govern municipal ha engegat una mesura que segurament comportarà un canvi important en el funcionament de l'estructura municipal: s'ha posat un límit de 30 euros a les factures dels telèfons mòbils corporatius. “Quan s'arribi a aquesta quantitat es bloquejarà l'aparell i no es podran fer més trucades”, explica l'alcalde, Josep Manel Ximenis (CUP), que assegura que aquest limit també és aplicable per al seu telèfon. De fet, el límit és el mateix per a tècnics que per a regidors. Tan sols la policia n'està exempta. L'equip de govern ha considerat que aquesta quantitat és “raonable”, tenint en compte que existeixen altres maneres de comunicar-se com ara el correu electrònic i els xats de telefonia mòbil, que tenen uns costos més baixos. En ocasions justificables, però, es podrà excedir el límit, segons indica Ximenis. D'aquesta manera, el govern arenyenc preveu rebaixar la despesa corrent en prop de 12.000 euros a l'any. A més, el batlle no descarta endurir més aquesta directriu, que és vigent des d'aquesta setmana. “No volem valorar si fins ara es feia un ús abusiu del telèfon, però tampoc ho neguem”, diu.

LA XIFRA

12.000
euros anuals
preveu estalviar el govern d'Arenys de Munt amb la retallada de les factures dels mòbils.

Rebaixar el deute d'un milió a proveïdors

La mesura es posa en marxa dos mesos després de l'entrada del nou govern municipal, format per la CUP i CiU. Aquest equip s'ha posat com a primer objectiu la reducció del dèficit municipal i el pagament del deute a proveïdors, que va arribar a superar el milió d'euros en prop de 1.200 factures pendents de pagament. Actualment, aquesta quantitat ha caigut fins als 869.997 euros, segons es pot comprovar en l'informe mensual que es penja al web municipal, i també s'hi pot apreciar que el deute financer del consistori arenyenc continua sent de 5,4 milions. Amb la limitació de les trucades de telèfon, el consistori preveu retallar prop de 1.000 euros al mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Desirée Gómez Cardosa,
analista de Tendències Educatives i Innovació de la UOC

“Caldrà oferir una renda bàsica per als exclosos de la IA”

Barcelona
SALUT

La sanitat va crear 7.000 llocs de treball a l’àrea metropolitana

Barcelona

Mutua de Propietarios obre parèntesi per pair compres

Barcelona

Vitaance compromet empresa i empleat amb l’esport i la salut

Barcelona
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona