Beiersdorf d'Argentona tanca una part del centre logístic i redueix la plantilla

Es negocien baixes voluntàries amb 21 treballadors dels 250 que té la multinacional alemanya

Els responsables de la fàbrica d'Argentona mantenen que la decisió ha estat presa des de la multinacional a Alemanya. Segons va explicar ahir el director de recursos humans de Beiersdorf, Martín Guembe, s'externalitza a l'empresa Fomento Construcciones i Contratas la gestió del centre de logística dels productes farmacèutics que la multinacional té repartits entre el centre d'Argentona i Tres Cantos, a Madrid. Aquesta estratègia per centralitzar la distribució a les farmàcies ha obligat a reduir les plantilles i prescindir de les 21 persones que feien aquesta feina a la fàbrica d'Argentona. Des que es va comunicar la intenció de traslladar aquests serveis logístics a Guadalajara que l'empresa pacta els acomiadaments amb els afectats amb indemnitzacions de 45 dies de sou per any treballat. Segons va explicar ahir el director de personal de l'empresa, la meitat dels afectats han acceptat les baixes voluntàries, tot i que va assegurar que això encara no està tancat i s'està negociant.

Acomiadar el comitè

Des del sindicat CCOO s'ha denunciat la celeritat amb què la multinacional ha gestionat els acomiadaments sense oferir alternatives. Segons va explicar el responsable sindical de CCOO, Francisco Agüera, l'empresa no ha respectat les garanties dels representants sindicals, als quals, per llei, se'ls ha de mantenir el lloc de treball mentre l'empresa mantingui l'activitat. «Per molta multinacional que siguin no poden actuar d'aquesta manera dictatorial i decapitar el comitè», denunciava Agüera. CCOO presentarà una demanda per acomiadament nul per defensar el lloc de treball de la seva representant. La supressió de la secció de logística ha afectat cinc càrrecs sindicals, també d'UGT i USO, debilitant el comitè restant, que es veurà reduït a vuit representants. «Tenim totes les de guanyar i esperem que el jutge ens doni la raó.» Des del sindicat tampoc es descarta que els treballadors convoquin mobilitzacions per donar a conèixer les «pràctiques antisindicals» que ha portat a terme l'empresa.

La multinacional alemanya BDF es dedica a la fabricació i comercialització de material sanitari, quirúrgic, ortopèdic i profilàctic. Algunes de les seves marques més reconegudes són Eucerin, Nivea i Hansaplast. El centre de logística, que ara es traslladarà, rebia els productes farmacèutics d'Eucerin de països nòrdics i després els distribuïa directament a l'Estat espanyol.

La gent d'Inmotac surt al carrer

t.m

Els setze treballadors de l'empresa de complements per a l'automòbil de Palafolls, Inmotac, que divendres va tancar les portes, es van manifestar ahir pels carrers del centre de Tordera. Els empleats van voler fer pública la precària situació en què queden després que es trobessin al carrer i amb la carta d'acomiadament sense un avís previ de la direcció. La mobilització es va fer al municipi veí perquè hi viu el propietari d'Inmotac, però els empleats també tenien previst mobilitzar-se pels carrers de Palafolls i arribar fins a l'empresa, ubicada en el polígon industrial de Mas Roquet. La delegada sindical de CCOO, Júlia Luceño, va recordar que la majoria d'acomiadats feia entre 10 i 17 anys que treballaven a l'empresa que produïa majoritàriament per a Trety, proveïdora de la multinacional Nissan. «El més greu és que teníem comandes per servir», es lamentava Luceño, que acusa Inmotac de tancar «sense cap raó objectiva».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.