CONSUM
Escàs coneixement de l'oli d'oliva, segons un estudi
La gent prefereix olis d'oliva verge menys amargs i menys picants
Experts de l'IRTA de Monells fan una enquesta a 400 consumidors espanyols
Un estudi elaborat per experts en anàlisi sensorial de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Monells ha constatat l'escàs coneixement entre els consumidors de l'oli d'oliva verge. Una enquesta a 400 consumidors d'aquest oli, repartits entre Madrid i Barcelona, sotmesos a un tast de vuit mostres d'oli d'oliva verge de la vall de l'Ebre, ha conclòs que la gent sap diferenciar els diversos tipus d'olis i que prefereixen aquells menys amargs i menys picants.
Per contra, un 25% dels enquestats no perceben diferències entre les tipologies de l'oli, ni els aspectes que condicionen la seva qualitat.
A més, en general, els consumidors donen poca importància a la conservació del producte; per aquest motiu, les possibles alteracions sensorials experimentades per l'oli durant la seva distribució o durant l'emmagatzematge a la llar són atribuïdes, molt probablement, al productor. No obstant això, els enquestats han millorat, respecte a estudis anteriors, els seus coneixements en relació amb les característiques nutricionals de l'oli.