Economia

Morella reduïx el nombre de desocupats en un 30%

Registra unes positives dades d'ocupació, tenint el menor nombre de desocupats des de gener de 2010, amb una taxa d'un 8%

Morella situa la seua taxa de desocupació al voltant d'un 8%, després de registrar unes dades positives en el mes de la juliol. El nombre de desocupats s'ha reduït quasi un 30% respecte a juny, situant-se en 105 i, per primera vegada en este curs, un mes de 2011 té menys aturats que un de 2010. Estes són les principals conclusions que s'extrauen de la reunió mensual que manté el grup de treball.

L'alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que “les dades d'ocupació del mes de juliol són molt positives, però hem de ser cauts i tindre en compte que ens trobem en un període d'estacionalització en el que el sector turístic impulsa l'ocupació”. A més, el primer edil destaca “l'esforç municipal i del sector privat per a millorar les expectatives dels veïns i veïnes de Morella”.

En la línia d'estos registres, es troba l'alt volum de contractes signats. En total, s'han realitzat 114 contractacions, la qual cosa suposa la major xifra, almenys, en els últims dos anys. Respecte a les contractacions, també destaca la intermediació que realitza la Borsa de Treball de l'Ajuntament de Morella, que ja acumula 56 noves ocupacions en el que va d'any. A més, una ferramenta que s'ha potenciat des de la creació del grup de treball, que integra a totes les àrees municipals per a crear ocupació, és la de la formació. A partir del mes de setembre, continuarà l'oferta de cursos amb els de governanta, mecanografia, anglés, alemany, informàtica o excel·lència en el servei i tracte al client.

Finalment, cal recordar que l'àrea de promoció econòmica s'ha potenciat i millorat l'accés directe, amb el servei d'orientació laboral i amb la nova ubicació a l'Ajuntament de Morella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Tortosa anuncia una congelació dels impostos pel 2025

Tortosa
Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona
economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

Barcelona

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)