Economia

AGRICULTURA

Innovacions per millorar la poma de Girona

El DA-meter i el fet de recollir les peces amb cura milloren la qualitat del fruit

L'IRTA Mas Badia va ser el marc ahir d'unes noves jornades dedicades a les darreres innovacions per millorar la qualitat de la poma. En concret, es va parlar dels avantatges del DA-meter, un aparell que mitjançant sensors de llum determina l'estat de maduració del fruit. Amb aquest, s'aconsegueix afinar i ajustar més la data de recol·lecció, ampliar la mostra calculada i, al mateix temps, sense fer malbé els exemplars que s'usen per a la mostra. També s'han exposat les solucions per al 14% de pomes que habitualment es fan malbé per finca, sobretot en el procés de descàrrega. “El factor decisiu és la persona”, ha determinat Pere Vilardell, tècnic de l'IRTA. En aquest sentit, la prioritat de l'organisme és apostar per un reforç en la formació i el control del personal que recull les pomes manualment. Afirmen que cal treballar amb delicadesa i cura per no lesionar la poma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.