Economia

Recel per la venda de les accions de Cacaolat a Central Lechera Asturiana

La UGT i Vichy Catalán coincideixen que el procés s'ha de resoldre a Barcelona, on s'adjudicarà la unitat productiva

CAPSA ofereix 20 milions al jutjat de Madrid

L'opció que Corporación Agroalimentaria Peñasanta (CAPSA), propietària de Central Lechera Asturiana, compri Cacaolat en el procés de venda d'accions obert als jutjats mercantils de Madrid no acaba d'agradar a Catalunya. Tant els representants dels treballadors com algunes de les empreses que aspiren a la compra d'actius oberta al jutjat de Barcelona –la separació del procés de venda i el conflicte de competències entre els dos jutjats complica el procés–, en concret Vichy Catalán, recelen de l'opció de CAPSA pel fet que la venda d'accions no assegura la continuïtat de l'empresa. També el govern ha defensat, i continua defensant, que el procés es resolgui a Barcelona, perquè “és l'única garantia de continuïtat de l'empresa, de la seva unitat productiva i dels seus treballadors”.

Amb el termini ja esgotat, CAPSA ha estat l'única empresa que ha presentat oferta al jutjat mercantil número 6 de Madrid. Concretament, ha ofert 20,05 milions d'euros pel 95% de les accions de Cacaolat, propietat de Clesa. A més, es farà càrrec del deute del fabricant de batuts català i assegura que mantindrà la plantilla i que construirà una nova planta, segons va informar Efe –l'empresa propietària de Central Lechera Asturiana no s'ha volgut pronunciar, i ni confirma ni desmenteix.

La UGT de Catalunya no es creu les bones intencions de CAPSA, que també ha licitat davant dels jutjats de Barcelona pels actius de Cacaolat, juntament amb Vichy Catalán, Victory Corporate, Enees Capital i Roures Reenginnering. “És massa bonic”, ironitza David Papiol, dirigent de la UGT; a més de defensar que el procés es decideixi a Barcelona, desconfia de les intencions de Central Lechera Asturiana perquè ha estat l'únic grup que no ha parlat amb els sindicats: “Si volen mantenir la plantilla, per què no han parlat amb els treballadors?” A més, el fet que sigui un grup lleter fa que li sigui més fàcil prescindir tant de la fàbrica de Barcelona com dels seus treballadors perquè “només ha de tirar els pols de cacau a la llet”, afegeix.

Vichy Catalán defensa que la venda es resolgui a Barcelona perquè “aquest procés és més net, és el que millor salvaguarda els interessos dels treballadors i millor garanteix el futur de la marca”, segons va indicar el seu conseller delegat, Joan Renart. Mentre el Tribunal Suprem resol quin jutjat ha de decidir el futur de Cacaolat, el procés continua endavant i a Barcelona la venda podria entrar en la recta final entre finals de setembre i octubre.

LA XIFRA

95
per cent
de les accions vol comprar el fabricant de Central Lechera Asturiana per 20,05 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona