Economia

Almussafes vol ampliar el polígon Joan Carles I

Diferents empreses no vinculades amb el sector de l'automòbil han mostrat interés a instal·lar-se a la vila

El consistori d'Almussafes s'ha fet eco de les peticions formulades per diferents empreses en els últims anys i ha emprés les accions necessàries perquè el SEPIVA tramite els preceptius instruments urbanístics que permeten l'ampliació del Polígon Industrial Joan Carles I. Tots els grups municipals han donat llum verda a la proposta de l'alcaldia amb què es pretén generar major riquesa i ocupació en la població, a més d'obtindre la diversificació de l'activitat industrial del parc.

El parc industrial Rei Joan Carles I d'Almussafes, promogut per la Generalitat Valenciana, a través del SEPIVA, inicialment en una primera fase executada en 1995 i ampliat l'any 2001, compta amb les condicions idònies per a continuar expandint-se en un futur molt pròxim.

Es tracta d'un polígon estratègic que basa la seua localització en la seua proximitat a la Factoria Ford i en criteris molt estrictes d'accessibilitat, existència de serveis, capacitat territorial i mínima vulnerabilitat. Així mateix, l'activitat econòmica del parc es veu reforçada per la Xarxa Logística, per la seua inserció en importants xarxes de comunicació i perquè suposa la potenciació necessària del ferrocarril de mercaderies i el futur corredor mediterrani. I, finalment, es tracta d'un polígon pioner quant a l'ús de les noves tecnologies, com el transport aeri a través d'àrees de reserva logística de materials al centre de producció o la fibra òptica, entre altres.

Precisament, totes estes condicions d'economia sostenible, així com el fet que en l'actualitat, i donada la seua gran qualitat, el parc industrial es trobe al límit de la seua capacitat, ja que pràcticament no queden parcel·les lliures, ha portat a la màxima autoritat municipal a proposar formalment davant de la Generalitat la necessitat procedir a la seua ampliació. En els últims mesos, s'han produït eixides del polígon d'algunes empreses auxiliars de l'automòbil o dedicades a la logística, davant de la impossibilitat d'ampliació física de les seues parcel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.