Economia

Alliberen 6.323 anguiles als rius gironins

Un total de 6.323 cries d'anguila destinades a la repoblació es van alliberar ahir a les conques del Ter, el Daró i la Muga en el marc de l'aplicació dels plans de gestió de l'anguila europea. Aquest és el tercer alliberament que es porta a terme aquest 2011 i, en total, ja s'han alliberat 10.623 nous exemplars.

Aquests animals van ser aportats pels pescadors de les confraries de Roses i de l'Estartit com a contribució prevista en el vigent pla de gestió, segons explica el Departament d'Agricultura de la Generalitat.

Els exemplars alliberats han passat més de nou mesos a les instal·lacions de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural té a Sant Carles de la Ràpita. Allà, han crescut fins a assolir una mida mitjana de 12 centímetres i, després, s'han deixat en diversos trams de riu en què l'estat ecològic és prou bo i el cabal d'aigua, suficient per garantir la supervivència del màxim nombre d'exemplars.

Arran de l'entrada en vigor del reglament europeu a través del qual s'estableixen mesures per a la recuperació de la població d'anguila europea, els estats membres han hagut d'elaborar els corresponents plans d'actuació per garantir la gestió sostenible i la recuperació de les poblacions d'anguila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.