Economia

La Generalitat xifra en 5.803 milions la inversió a Catalunya per al corredor

Recoder presenta el full de ruta per a la construcció de la infraestructura, que s'ha d'acabar al 2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat considera que fer arribar l'AVE a la frontera francesa, desdoblar el tram ferroviari Vandellòs - Tarragona i la connexió amb el port de Barcelona són prioritats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha xifrat en 5.803 milions d'euros la inversió que necessita el tram català del corredor mediterrani. El conseller creu que aquesta xifra se situa en uns 1.200 milions menys que els càlculs del ministeri de Foment, “més generals”. “Volem que aquesta diferència ajudi a acabar les actuacions en el termini previst”, ha dit Recoder davant la premsa, que no ha oblidat subratllar que són temps d'austeritat pressupostària.

El conseller ha presentat aquest dijous el “full de ruta català” per a l'eix ferroviari, en el qual s'estableixen les infraestructures que hauria d'incloure el projecte final i es marca un calendari per al seu funcionament i entrada en servei.

Recoder considera que entre 2012 i 2013 hauria d'acabar de construir-se la línia d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, el desdoblament del tram únic ferroviari de la línia convencional entre Tarragona i Vandellòs, i l'accés provisional al port de Barcelona.

En aquest sentit, Recoder ha marcat com a data límit el 2020 per acabar la connexió del corredor mediterrani amb Lleida, i així completar la connexió mitjançant ample de via europea amb la frontera francesa de totes les capitals de província catalanes.

La Comissió Europea va establir dimecres el corredor ferroviari mediterrani, que unirà Algesires i França pel litoral de llevant, com a infraestructura prioritària entre 2014 i 2020. Està previst que la infraestructura suposi una inversió total de 49.800 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes
economia

Naturgy consolida resultats rècord amb uns beneficis de 1.043 milions d’euros el primer semestre

barcelona
economia

El Sabadell dispara el benefici un 40,3% fins assolir un rècord de 791 milions de beneficis

barcelona
economia

Els contractistes d’obres lamenten que la construcció continuï perdent pes a l’economia catalana

barcelona
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda