Economia

Montsià

Els moblistes de la Sénia piquen l'ullet als hotelers

Naix Interihotel, la primera fira de l'Estat especialitzada en mobles d'interior per a hotels

Els organitzadors hi veuen un mercat potent per les 60.000 places hoteleres que hi ha a només 1 hora

El sector del moble de la Sénia, que els últims cinc anys ha perdut un 60% de la facturació, intenta obrir-se a nous mercats i un d'ells és el dels mobles i equipaments d'interior per a hotels. Hi ha empreses del clúster de la Sénia que ja fa anys que treballen aquest mercat però ara s'ha volgut anar més enllà i des del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya (CENFIM) s'ha organitzat la primera fira Interihotel, un certamen especialitzat en mobles d'interior per a hotels. “És la primera d'aquest tipus que s'organitza arreu de l'Estat i crèiem que pot funcionar molt bé”, assenyalava Antoni Zaragoza, director de màrqueting i investigació de mercats del CENFIM. “Hi ha fires del moble i fires de restauració, però existeix un buit pel que fa a fires especialitzades en mobles per a hotel i nosaltres provarem d'omplir-lo”, hi afegia.

Segons un estudi de mercat encarregat pel CENFIM, en un radi de cent quilòmetres de la Sénia, és a dir a menys d'una hora de camí, hi ha 60.000 places hoteleres. “Si tenim en compte que aquests establiments renoven el seu mobiliari cada deu anys de mitjana, ens surten 6.000 habitacions per any”, argumentava Zaragoza. El mercat potencial es multiplica si s'hi sumen les places hoteleres de Catalunya (223.000) i del País Valencià (122.000).

La fira instal·lada al centre de negocis de la Sénia, al polígon industrial Les Mataltes, va inaugurar-se aquesta setmana i estarà oberta tots els dimarts i dimecres durant dos mesos. No es tracta d'una gran fira. De fet, només hi ha onze empreses que exposen un producte global: mobiliari, muntatge, instal·lació elèctrica, tèxtil i manteniment, per posar-ho més fàcil al comprador. Paral·lelament, el CENFIM organitza les visites amb hotelers de Catalunya i el País Valencià, principalment, i el balanç dels primers dos dies ha estat positiu.

LA XIFRA

57
empreses
viuen del sector del moble a la Sénia. Des del 2007 s'han perdut 800 llocs de treball de 2.100.

“No té res a veure amb la crisi”

Entre els expositors que participen a Interihotel hi ha Room Contract, una empresa amb 85 treballadors, 45 anys de trajectòria i que en fa 12 que treballa amb el sector hoteler. “El més difícil és fer venir la gent, però els que vénen en surten satisfets”, explicava Manel Checa, un dels comercials. També Arquitek Contract fa quinze anys que es dedica al mercat de l'equipament d'hotels. Això demostra, segons el director de màrqueting i investigació de mercats del CENFIM, Antoni Zaragoza, que aquest certamen “no té res a veure amb la crisi, sinó que es tracta de potenciar mercats existents”, assenyalava.

Pel que fa als potencials compradors, els perfils són diversos. Hi ha des del propietari d'un petit hotel rural amb deu habitacions, fins al responsable d'una cadena hotelera amb més de 2.000 llits. “Ens sembla una proposta interessant, però trobem a faltar que hi haja per exemple mobles de restaurant”, explicava Àlvaro Marugán de l'hotel Alp Masella, un establiment amb 148 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BEGUR

Reclamen la readmissió del delegat dels treballadors d’Innova Coptalia

BEGUR
economia

Els treballadors de la planta de compostatge de Botarell faran vaga indefinida a partir del 23 d’agost

Botarell

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat