Economia

Es detecta a Almussafes un gran increment del padró

Durant l'any 2011 s'han produït 343 altes de nous residents enfront de les 193 baixes generades

L'Oficina d'Ocupació i Desenvolupament Local es col·lapsa amb noves entrevistes de recerca d'ocupació

Les notícies econòmiques publicades en els mitjans de comunicació des de principis de l'estiu, referides als nous models de vehicles assignats a la planta valenciana de la factoria Ford d'Almussafes estan tenint com a conseqüència que el consistori d'Almussafes reba una gran quantitat de nous empadronats en concepte de canvi de residència, la majoria d'ells en situació de desocupació.

Aquest fet té com a conseqüència l'augment erroni de la taxa de desocupació d'Almussafes, així com un col·lapse en el volum de treball del Departament de Desenvolupament Local.

El passat mes de juny, el president de Ford Europa, Stephen Odell, va anunciar que el grup automobilístic Ford invertiria 812 milions en la seua planta valenciana d'Almussafes per a la producció en exclusiva per a Europa de la nova generació de dos dels seus models. Així mateix, va assegurar que la nova inversió en la factoria d'Almussafes permetrà la creació de centenars de llocs de treball i potser més en el futur, depenent de la demanda.

Des d'eixe precís instant i fins a l'actualitat, l'al·luvió d'informacions positives respecte a la previsió de noves contractacions tant en Ford com en les seues empreses proveïdores, emplaçades en el parc industrial Rei Joan Carles I, s'han succeït sense parar i han creat un entusiasme i unes expectatives que, de moment no són reals, ja que els pròxims mesos i fins al llançament definitiu dels dos models nous seran molt durs, ja que la xifra de producció de cotxes s'ha reduït pel descens de les vendes.

De fet, s'ha detectat un increment espectacular d'altes en el padró d'habitants durant el present any, registrant-se la xifra de 343 nous ciutadans per canvi de lloc de residència des del passat mes de gener i fins a l'actualitat. D'estos, 44 es van inscriure durant el passat mes de setembre i 37 s'han empadronat a l'octubre. Al contrari, es detecta una reducció considerable del nombre de baixes en el registre municipal d'habitants, ja que si la tònica general des de principis d'any era d'unes 25 al mes, en el mes de setembre, tan sols s'han registrat nou i octubre ha conclòs amb tan sols dos veïns menys, sumant les baixes per canvi de residència la quantitat de 193 durant el que portem d'enguany 2011.

Aquesta nova situació, comporta dificultats en l'Ajuntament d'Almussafes, ja que molts dels nous empadronats estan desocupats i requerixen dels serveis de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, departament que ha vist com les peticions d'entrevistes per a la confecció de currículums ha fregat les 900 en el que va d'any i d'elles dos centenars s'han produït durant els últims dos mesos. En concret, la localitat va iniciar l'any amb 605 parats i a l'agost es va enfrontar a 710, la qual cosa es traduïx en un percentatge d'aproximadament d'un 10 per cent de persones en situació de desocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.