Economia

Miquel Alimentació baixa la facturació per la morositat

L'empresa, però, té previst destinar 64 milions d'euros per la compra d'empreses l'any que ve i continuar creixent

Miquel Alimentació Grup, de Vilamalla ha pres la decisió de deixar de servir alguns dels seus clients perquè a causa de la crisi aquests no tenien liquiditat i, per tant, no poden pagar, segons va explicar dijous Pere Laymon, director general del grup, en unes jornades organitzades per Comertia a Barcelona. Laymon que va explicar que l'empresa està ben assegurada i que aquests impagaments no els afecten massa. Tot i així, el grup preveu tancar l'any amb una facturació de 960 milions d'euros, mentre que l'any passat la facturació va ser de 980 milions.

Segons Laymon, Miquel Alimentació destinarà uns 64 milions d'euros a inversions en compres l'any vinent, si hi ha oportunitats de mercat. “El grup té dues o tres operacions al cap, però encara està analitzant la situació i esperant que sorgeixin oportunitats”, va dir.

De fet, fa pocs dies, l'empresa ja va signar un acord per comprar l'activitat a l'engròs de la companyia Pascual Hermanos, de Burgos, i ampliar així, l'àrea de distribució de les franquícies Spar. L'acord preveu que el grup Miquel s'ocupi, a partir d'ara, del subministrament a les més de 80 franquícies Spar i els més de 100 clients, entre detallistes i distribuïts, que Pascual Hermanos té a les comunitats de Castella i Lleó, la Rioja i Madrid.

El grup realitza el 62% de les vendes a Catalunya, encara que també és present al litoral mediterrani, Andalusia, nord d'Espanya i Madrid, i preveu continuar creixent en noves zones. Miquel Alimentació va començar l'any passat a vendre a l'estranger, on ja factura uns 50 milions d'euros en països com Mèxic, Colòmbia, el Brasil, el Marroc, Algèria, Alemanya, França, Andorra i la Xina. La propera zona on vol exportar són els països de l'Est.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.