Economia

PIRINEU i aran

El Pirineu ajorna l'inici de l'esquí per falta de neu

Les estacions preveuen obrir la temporada el pròxim cap de setmana

Inversió mínima i reducció de preus

Les estacions d'esquí de Vaquèira-Beret i les andorranes de Grandvalira i Vallnord han ajornat l'inici de la temporada per falta de neu. Totes tres preveien obrir aquest dissabte i ara esperaran fins al 2 de desembre, dies abans del pont de la Constitució i un dels períodes festius que més ingressos generen a les estacions.

També durant el pròxim cap de setmana s'espera que obrin la resta de complexos d'esquí alpí i nòrdic del Pirineu, tot confiant en una nevada prevista per a principi de la setmana vinent.

En tot cas, els responsables de les estacions de muntanya sí que esperen un canvi de temps perquè, almenys, faci fred i puguin connectar els canons de neu artificial.

Així ho van expressar ahir els directius de les 11 estacions lleidatanes, que van presentar les novetats de la temporada 2011/12. En aquest sentit, destaca l'escassa inversió feta, la més baixa dels darrers 11 anys, ja que només ha estat de 7 milions i sis d'aquests els ha gastat Vaquèira-Beret. Aquesta despesa s'ha centrat en la producció d'innivació artificial i en noves tecnologies, sobretot en la renovació de webs i la possibilitat de comprar forfets i contractar serveis per internet.

Els nombre de forfets s'ha mantingut o, fins i tot, ha baixat –com és el cas de Portainé, Espot i Tavascan– i s'han creat noves tipologies d'abonaments.

La campanya a Lleida s'espera que sigui de 140 dies de neu i hi ha l'objectiu de vendre 1,2 milions de forfets.

LA XIFRA

290
milions d'impacte econòmic
a les terres de Ponent és la previsió del que generarà la campanya de neu d'enguany.

LA FRASE

El problema és que no volem britànics a 5 euros el forfet. Els volem al preu dels que venen sempre
Aureli Bisbe
Dir. general de Vaquèira-Beret

Primer pas a l'aeroport d'Alguaire

La principal novetat de la temporada serà l'estrena de l'aeroport d'Alguaire com a base per portar esquiadors britànics al Pirineu. L'acord és amb el majorista anglès Neilson i la companyia Thomas Cook i suposa “un primer pas” que s'ha de “fer créixer”, segons Joaquim Alsina, director de l'associació catalana d'estacions de muntanya. Aureli Bisbe, director general de Vaquèira-Beret, afegia que 75 esquiadors britànics aniran cada setmana a la seva estació, tot i que la majoria, fins a 16.500, esquiaran a Andorra. Bisbe, però, creu que l'operador vol una rebaixa de tarifes que les estacions no veuen gens clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.