L'ampliació de l'empresa càrnia Joaquim Albertí de Campllong costarà 2,5 milions i s'acabarà a finals d'any
L'empresa càrnia Joaquim Albertí SA, elaboradora dels embotits La Selva, ja ha començat les obres d'ampliació de la planta de Campllong. El projecte s'emmarca en l'operació de compra de l'empresa Carsodo SA de Bescanó, que es va iniciar fa dos anys i que s'acabarà a finals d'aquest 2009, en què es tancarà la planta de Bescanó i es traslladarà tota la producció a la de Campllong.
Segons va explicar el director general de Joaquim Albertí, Xavier Albertí, el que s'està fent és ampliar les instal·lacions d'assecadors per poder assumir tota la producció que fins ara feien per separat les dues plantes. De fet, ja s'ha iniciat el procés de manera gradual i una part del producte de Carsodo ja s'està elaborant a Campllong –i una part de la quarantena de treballadors de la plantilla també ja s'han integrat a Joaquim Albertí–. La fusió de les dues empreses no comportarà cap canvi en l'aspecte comercial i es mantindrà la marca Carsodo, així com els productes Grèvol, i també la línia La Selva. La producció de Carsodo es basa en productes curats –llonganissa, fuet, xoriço i salami, entre altres– i la de Joaquim Albertí, en productes cuits, com ara el pernil i el pit de gall dindi, però també en aperitius carnis i productes precuinats.
Un procés de dos anys
A finals del 2007 es donava a conèixer l'operació de compra de Carsodo per part de Joaquim Albertí. Es preveia que el procés de fusió s'enllestiria en un any però, finalment, en seran dos. El 29 de maig passat, les juntes generals de les societats de les dues empreses van aprovar la fusió, que era l'últim tràmit administratiu que faltava.