Economia

La cooperativa de l'Aldea desbloquejarà els comptes dels afectats aquest dilluns

Els impositors hauran d'actualitzar els assentaments de pagaments i cobraments de les seves llibretes abans de poder retirar un màxim de 1.000 euros en efectiu

L'Associació d'afectats vol transmetre un missatge de “calma” i “tranquil·litat” per evitar que la setmana vinent es produeixin col·lapses per treure els diners

Els comptes dels afectats pels problemes de liquiditat de la secció de crèdit la cooperativa agrícola de l'Aldea (Baix Ebre) seran desbloquejats parcialment a partir d'aquest dilluns. Els impositors hauran d'anar a les oficines de la secció per actualitzar els assentaments de pagaments i cobraments de les seves llibretes abans de poder retirar un màxim de 1.000 euros en efectiu. L'Associació d'afectats per la secció de crèdit de l'Aldea ha volgut transmetre un missatge de “calma” i “tranquil·litat” per evitar que la setmana vinent es produeixin col·lapses per treure els diners. Els afectats volen saber ara perquè s'ha arribat a aquesta situació i exigeixen que es depurin responsabilitats.

Els representants del col·lectiu d'impositors considera raonable que el govern estableixi una limitació en la retirada de diners per evitar mals majors. Així mateix, aconsellen a la gent que tingui paciència a l'hora de treure els diners per evitar que es produeixin col·lapses.

El pla d'actuació dissenyat pel govern, d'acord amb l'Ajuntament de l'Aldea, la Diputació, la Federació de Cooperatives i la mateixa cooperativa, suposa que tots els clients de la secció de crèdit amb menys de 1.000 euros a la seva llibreta, que són un total de 793 persones, podran retirar els diners el divendres 23 de desembre. Per les 397 persones que disposen de dipòsits superiors a 1.000 euros, el govern garanteix que podran cobrar 1.000 euros, més el 50% de l'excés que tinguin en dipòsit.

El govern ha consensuat un protocol d'actuació que obliga els clients de la cooperativa de crèdit a passar per l'oficina de la secció de crèdit el dimarts i el dimecres de la setmana que ve per poder obtenir un certificat de dipòsit. Amb aquest certificat, el divendres 23, l'afectat haurà d'anar a la oficina de “la Caixa” de l'Aldea on tindrà una llibreta oberta al seu nom o li lliuraran un xec nominatiu.

La solució que s'ha dissenyat consta de tres fases. La primera fase es tancarà a finals de la setmana vinent per tal de solucionar els problemes de liquiditat immediata dels afectats. Per això, cal un mínim d'1,1 milions d'euros que es faran líquids els pròxims dies, abans de divendres, amb la liquidació d'uns 400.000 euros en actius financers (lletres del tresor, bons de la Generalitat i altres productes garantits) més un mínim de 700.000 euros que s'obtindran gràcies a què diferents cooperatives de crèdit adquiriran crèdits ''garantits''.

Un cop finalitzades les tres fases del procés de salvació de la societat, durant el segon trimestre del 2012, s'arribaran a liquidar progressivament els compromisos de la cooperativa, a mesura que es consolidin els rendiments de la pròpia activitat econòmica de la cooperativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA