Economia

Morella torna a destinar el 70% del Pressupost a polítiques socials

El ple aprova uns comptes que apleguen als 2.964.790 euros i que tindran com a objectius el treball, el benestar i la promoció econòmica

L'Ajuntament de Morella s'ha reunit amb caràcter extraordinari per a explicar i debatre els Pressupostos Generals que regiran l'activitat econòmica durant l'any 2012.

En ells, es destaca que malgrat la crisi, es torna a destinar el 70% a polítiques socials i que són uns pressupostos “austers, coherents i ajustats a la realitat”, tal com explicava el regidor d'hisenda Ramsés Ripollés.

En total, ascendixen a 2.964.790 euros, la qual cosa suposa una reducció del 9% respecte al 2011. A més, destaca que s'han congelat els impostos per als veïns de Morella. Els comptes es van aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra del Grup Popular.

L'alcalde de Morella, Ximo Puig, també indicava que “estos pressupostos són la fulla de ruta d'este equip de govern i tindran com a principals objectius, el treball, el benestar i la promoció econòmica”. El primer edil afegia que “són uns comptes realistes però que no renuncien a que l'ajuntament continue sent el motor econòmic de la ciutat”

El capítol més important és el de la inversió i política social. L'Ajuntament de Morella destinarà un 70% a este tipus de polítiques, mantenint l'Escola Infantil gratuïta, les ajudes als llibres de text, als joves, costejant la dependència, que no fa la Generalitat, recolzant a les associacions i entitats del municipi o destinant una partida per a la Fundació Sexenni. En este apartat també s'invertiran prop de 500.000 euros, un 15% del pressupost, a executar distintes obres com la de la Torre de la Font Vella, la millora de camins rurals, la destinació dels Plans Provincials a les distintes localitats, les millores en la xarxa de museus o les obres dels fons de compensació eòlica.

El capítol d'ingressos és el que més afectat es veu en els nous pressupostos. Açò es deu a la reducció d'un 42% dels Plans de la Diputació, la baixada de les subvencions de la Generalitat i la congelació dels impostos per als veïns de Morella. Per contra, sí que s'han incrementat els tributs d'altres empreses foranes, com els Béns de Característiques Especials de les empreses eòliques o la taxa de recollida i tractament de fem, on eixa pujada depén de la Diputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.