Economia

La Generalitat aprova l'ERO en Ford

Afectarà a vora 5.000 treballadors durant 39 jornades

La Direcció General de Treball de la Generalitat ha donat llum verda per suspendre els contractes de treball de 4.959 treballadors adscrits a les Plantes de Fabricació de Vehicles i els seus departaments auxiliars durant 39 dies, des del 16 de gener al 14 d'octubre de 2.12, i el de 300 treballadors des de l'11 de juny al 14 d'octubre.

L'ER0 (Expedient de Regulació d'Ocupació aprovat, que imposa la condició que l'empresa complemente fins el 80% dels salaris dels treballadors afectats, ha comptat amb l'acceptació de la majoria d'UGT i CCOO en el comité d'empresa. STM no va donar la seua aprovació perquè no s'exigia a Ford que complementara els salaris fins el 100% i CGT el va rebutjar per “perjudicial i innecessari”.

Aquest sindicat ha qualificat d'“immoral” l'ERO atés que Ford ha declarat uns beneficis de 163 milions de dòlars a Europa i 7.700 a nivell mundial. Les raons esgrimides per la multinacional per justificar l'expedient de regulació d'ocupació és que el mercat de l'automòbil va a disminuir en Europa —on Ford Espanya ven quasi el 90% de la seua producció— en un 4,5%



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.