Economia

Obri les portes la XIII Fira de Sant Sebastià de Silla

La inauguració ha estat a càrrec de la Consellera d'Agricultura, Maritina Hernández, acompanyada per l'alcalde del poble, Serafín Simeón i el diputat de Turisme, Isidro Prieto

Amb la plaça de l'Ajuntament plena de gom a gom, començava la XIII Fira de comerç, agricultura i alimentació que se celebra cada mes de gener, a Silla. El bullici que, minuts abans, passejava pels carrers més cèntrics del municipi, plens d'estands expositius, s'aglomerava al voltant dels dos grans vaixells que, enguany, adornen la plaça.

Passades les set i mitja de la vesprada, la Consellera d'Agricultura, juntament amb l'alcalde de la localitat, Serafín Simeón, el diputat de Turisme i veí de Silla, Isidro Prieto, i les cambreres del Crist 2012, tallaven la coneguda cinta roja que dona pas a un cap de setmana ple de clients i expositors al poble de l'Horta.

La imatge d'aquesta Fira local atrau gent de tot arreu, i ja son tretze els anys que comerços locals i forans tenen l'oportunitat de mostrar als milers de visitants els seus productes.

Ha començat així, un cap de setmana que compta amb tres fires medievals que sumen més de 140 artesans, una fira d'atraccions per als menuts, dansa valenciana oferida pels porrots de Silla, exposicions, tren turístic... i, sobre tot, molta il·lusió per part dels comerciants que oferiran, fins diumenge de vesprada, els seus millors productes.

El bou en la reratenda

Pere Rossell

Bé que es nota que el que ara és alcalde de la vila, ha estat destacat membre d'una de les associacions taurines del poble i que fins i tot el diputat Prieto, també ho és de la plaça de bous de València. Enguany, la Fira de Sant Sebastià de Silla té el bou com a referent i fins i tot, el matador de bous Vicente Barrera, intervé a una de les xarrades (massa) programades per a aquestos dies en que la Fira ha d'estar plantada.

Sempre s'ha dit que a la Fira de Sant Sebastià li ha faltat referències culturals i a Serafín Simeón, li ha faltat temps per a introduir la cultura del bou en aquesta seua primera edició com alcalde. El primer munícep és dels que pensa que, el bou és cultura i, no s'adona que aquesta cultura que ell diu que és el bou, està bastant contestada per les noves generacions de sillers i silleres —per la gent més jove— que veu en els bous, una mostra de cerrilitat i d'agressió innecessària als animals.

La Fira de Sant Sebastià pren partit pel que una part d ela ciutadania diu que és cultura al que l'altra part opina que no té cap valor per ser entesa així. Segurament, els del club taurí n'estaran ben contents i pagats amb aquesta decisió. Trobe, però, que Sant Sebastià no ho estarà tant, sagetejat com es mostra pels segles dels segles, degut a la incomprensió humana. Igual han posat la revalorització del bou per aquesta circumstància, ves a saber... Llàstima que a l'obertura de la fira no repartiren caretes de bou de cartró per als assistents. Haguera estat el remat més escaient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona