Economia

empresa

Frigorífics Costa Brava es prepara per subministrar carn per exportar als EUA

Seria el primer escorxador de l'Estat espanyol autoritzat per fer-ho

Ja ha superat les primers visites d'inspecció i aquest any podria rebre el vistiplau

Un escorxador de les comarques gironines, Frigorífics Costa Brava, serà amb tota probabilitat el primer de tot l'Estat espanyol que serà homologat per poder subministrar carn de porc exportable als Estat Units d'Amèrica, segons va informar ahir la Cadena SER citant fonts de la Federació Catalana d'Indústries de la Carn. Encara que falten noves inspeccions, no es descarta que aquest any pogués obtenir el vistiplau. La notícia es va fer públic l'endemà de que l'Estat espanyol autoritzés que un laboratori de Girona sigui el primer de Catalunya i el tercer de tot l'Estat autoritzat a fer els controls sanitaris a la carn que s'envia als EUA.

Josep Collado, secretari general de la Federació Catalana d'Indústries de la Carn va ressaltar la importància d'aquest fet perquè, tot i que els EUA són el segon productor de carn del món, darrere de la Xina, els embotits són gairebé desconeguts i, per tant, les empreses gironines del sector carni tenen una excel·lent oportunitat de mercat per exportar-hi si aconsegueixen l'homologació. De fet Pernils Llémena va obtenir el mes de maig passat aquesta autorització i va ser la primera empresa catalana en exportar-hi. Un altre producte per exportar als EUA són les costelles de les barbacoes americanes, un producte del que el mercat americà és deficitari.

La importància que un escorxador gironí sigui homologat per subministrar carn de porc complint els requisits sanitaris americans és que evitarà als fabricants autoritzats a exportar als EUA haver de comprar la carn a escorxadors de fora de l'Estat, preferentment de països nòrdics. Segons la federació, tres empreses gironines més ja han demanat l'autorització per vendre als EUA.

LA XIFRA

7.000
porcs al dia
són sacrificats a les instal·lacions de Frigorífics Costa Brava de Riudellots de la Selva.

Carn per al Japó, la Xina, Rússia i Sud-àfrica

Frigorífics Costa Brava es dedica al sacrific i l'especejament de carn de porc des de 1969. La planta, que data del juliol del 2007, està situada en una parcel·la de 35.000 metres quadrats i sacrifica 7.000 porcs al dia i genera 3.850.000 quilos de carn a la setmana. Està homologada per exportar al Japó, Corea del Sud, Sud-àfrica, Rússia i, des del 2008, a la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.