Economia

Obre al Mercat del Lleó la primera botiga Biodrissa

Ven fruita i verdura ecològiques conreades a Campllong per treballadors afectats per un trastorn mental

La Fundació Drissa preveu activar aquest any una botiga en línia per doblar la facturació

Dissabte a les onze del matí l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, inaugurarà oficialment al Mercat del Lleó el primer punt de venda de les verdures ecològiques Biodrissa, conreades a l'horta que la Fundació Drissa té a Campllong, al Gironès. La botiga, que ja fa unes setmanes que està en funcionament, és la primera iniciativa que la Fundació privada Drissa, creada el 1999 i que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que tenen malalties mentals mitjançant el treball, ha posat en funcionament per doblar la seva facturació en el projecte d'horta ecològica, que el 2011 va ser de 110.000 euros. L'altra és activar, durant el segon trimestre d'aquest any, una botiga virtual per vendre verdures i hortalisses.

El projecte d'horta ecològica va néixer fa sis anys després que Drissa comprés una finca d'11 hectàrees, vuit de conreu i tres de bosc, a Campllong. Hi treballen divuit persones, catorze de les quals són treballadors afectats per algun trastorn mental i que cultiven productes d'horta ecològica amb la garantia del Consell Català de Productes Agraris Ecològics. Aquests productes que fins ara es comercialitzaven directament a distribuïdors (50%), botigues especialitzades (30%)i restaurants (20%), seran els que es podran adquirir a la botiga Biodrissa. També s'hi poden trobar fruites ecològiques i productes transformats ecològics, com ara sucs, melmelades, cremes, bolets, caldos i converses.

Felipe Cano, responsable comercial de Biodrissa, assegura que així es reforça la comercialització d'una marca que “es distingeix perquè identifica un producte de molta qualitat, de proximitat i que té una política de preus molt ajustada”. Per Cano, aquesta botiga és la porta per mostrar als gironins els seus productes i permet l'objectiu bàsic de la fundació: donar feina a uns malalts, donar sentit a la seva vida i facilitar-los l'accés a l'habitatge.

Els productes Biodrissa es concentren en els articles de temporada: enciams, cols, pastanagues, carxofes, carbassó, albergínies, bròquils, alls, cebes, carbasses, etc. L'any passat van produir uns 8.000 quilos de pastanagues, la mateixa quantitat de porros i uns 40.000 enciams, segons va explicar Tomàs Villaverde, cap d'horta. Aquest any les glaçades els han malmès la producció de carxofa.

Pel que fa a la botiga virtual la voluntat és facilitar al consumidor la compra dels productes que ara ofereixen al Mercat del Lleó en qualsevol moment. La cistella, adquirida per internet, es podrà recollir en diversos punts establerts. Així, esperen arribar als 220.000 euros de facturació aquest any, cosa que permetria crear més llocs de treball.

Núria Martínez, gerent de Drissa va explicar que tanquen l'any amb una plantilla de 101 treballadors, dels quals 68 són malalts. La Fundació ofereix serveis de jardineria, forestals, pintura i neteja. Núria Martínez creu que a les comarques gironines hi ha unes 600 persones amb malalties mentals que podrien treballar.

LA XIFRA

14
treballadors malalts
conreen l'horta ecològica de la Fundació Drissa, que el 2011 va facturar 110.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat
energia

Baixa la producció anual d’energia elèctrica provinent de les renovables

barcelona
economia

Codorniu paga més pel raïm per compensar la sequera

Sant Sadurní d’Anoia
Celestí Ventura
President del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (Cateb)

“Cal mobilitzar el petit inversor per finançar l’habitatge social”

Barcelona

Galderma, la suïssa captivada per Barcelona

Barcelona