Economia

tant

X

El camí a seguir

CiU hauria d'encetar l'únic camí que li queda a Catalunya, el mateix que lidera Salmond a Escòcia

El govern del PP va anunciar el passat 23 de gener que suspenia la privatització dels aeroports del Prat i Barajas i mantenia la gestió centralitzada d'Aena. Amb aquesta decisió, el govern espanyol anul·la el concurs convocat pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero, incloent-hi el consell rector de la societat de gestió de l'aeroport del Prat en què les institucions catalanes tenien una posició majoritària amb cinc de nou membres. Uns dies abans, el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va afirmar que el sector turístic espanyol només podia prosperar utilitzant “la marca Espanya”, i va demanar a les comunitats autònomes que fessin promoció turística a l'exterior amb aquesta marca i no pas “la regional”.

Aquest són dos exemples que il·lustren l'execució sistemàtica a càrrec del Partit Popular d'una política recentralitzadora i renacionalitzadora d'Espanya. Mentrestant, la situació financera de la Generalitat es deteriora a gran velocitat i l'any 2013 serà encara més dur per al govern de Catalunya. Els recursos que proporciona l'actual sistema de finançament són insuficients per mantenir el nostre estat del benestar, i la reducció del dèficit que s'ha de dur a terme per complir els objectius fiscals fixats per la UE, combinats amb la falta de capacitat d'endeutament de la Generalitat, només tenen una solució dins del model autonòmic de dependència en el que vivim: més retallades, més atur, menys activitat econòmica i més empobriment per als catalans.

En aquest context, “el pacte fiscal en la línia del concert econòmic” que pretén negociar el president Mas amb Mariano Rajoy és una quimera. CiU hauria de començar a preparar-se per iniciar l'únic camí possible que li queda a Catalunya per no dissoldre's, que no és un altre que el mateix camí que està liderant Alex Salmond a Escòcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona