Economia

Cafès Cornellà vol facturar un 60% més i doblar els clients

Ha engegat un pla de negoci fins al 2015 per arribar als 2.500 clients i a una facturació de 10 milions d'euros

L'empresa de Fornells vol reforçar la marca a Barcelona, l'Estat i Catalunya Nord

Cafès Cornellà ha engegat un pla de negoci per als propers tres anys que preveu incrementar un 60% la facturació, fins als deu milions d'euros, i doblar el nombre de clients, de 1.250 a 2.500. Aquest pla estratègic que s'ha posat en marxa aquest any preveu l'expansió de la marca a l'àrea metropolitana de Barcelona i la Catalunya del Nord i introduir-se a diversos punts de l'Estat espanyol. Pere Cornellà, propietari de l'empresa amb seu a Fornells de la Selva, assegura que aquest pla d'expansió és conseqüència directa d'haver fet els deures en els darrers anys. Fa un any i mig l'empresa torrefactora gironina va invertir 800.000 euros en una nova torradora totalment informatitzada. També ha creat una certificació que reconeix aquelles cafeteries que elaboren els millors cafès expressos.

El 2011 Cafès Cornellà va tancar l'exercici facturant 6,2 milions d'euros. Per aconseguir augmentar la facturació fins als 10 milions que preveu el pla estratègic vol incorporar nous productes a la seva cartera, sobretot especialitats de cafè, i estendre la marca a més territoris mitjançant una xarxa pròpia de comercials i, també, de distribuïdors. “Volem reforçar la presència a l'àrea metropolitana, estendre'ns arreu de l'Estat i entrar amb força a la Catalunya del Nord i al sud de França, on ja hi tenim presència mitjançant una empresa de Carcassona”, va explicar Cornellà.

Cafès Cornellà produeix anualment 900 tones de cafè, que representen 67,5 milions de tasses de cafè. D'aquestes, el 96% estan destinades a hotels, restaurants i cafeteries i el 4% restant a les llars en forma de cafè en gra, mòlt o en càpsules.

L'‘espresso' perfecte

Pere Cornellà ha fet una aposta forta per estendre la fórmula del que denomina “l'espresso perfecte” arreu dels establiments dels seus clients. Consisteix a elaborar cada tassa amb 25 mil·lilitres d'aigua que passen a través de 7 grams de cafè torrat i mòlt durant 25 segons, a una pressió de 8,5 bars i a una temperatura de 90 graus. Per aconseguir-ho ha creat l'acreditació de Punt Espresso i organitza anualment concursos de baristes. De moment hi ha acreditats 70 establiments de Girona i Barcelona i vol arribar als 120 aquest any.

Cafès Cornellà té una plantilla de 30 treballadors que treballen en una nau de Fornells de la Selva.

LA XIFRA

900
tones de cafè
surten anualment de Fornells de la Selva destinades a hotels, restaurants i cafeteries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.