Economia

Almussafes dissenya un programa per a impulsar l'agricultura i l'ocupació

La creació d'un banc de terres, d'horts d'oci i la formació de nous professionals de l'agricultura són les principals línies d'actuació del programa municipal

El consistori d'Almussafes, a través de les seues regidories d'Agricultura i Ocupació, està elaborant un pla municipal de potenciació del sector agrícola, com una nova eixida professional de molts joves que en estos moments es troben en situació de desocupació. A més d'assegurar la seua formació i posterior inserció laboral com a autònoms, la intenció de l'ajuntament és la d'eliminar els horts sense cultivar i en situació d'abandó que cada vegada proliferen més pel terme municipal. Així mateix, entre les actuacions que comprén el programa agrícola també destaca la posada en funcionament dels “horts d'oci”, la cessió dels quals es realitzarà per mitjà de convenis amb els propietaris.

L'estudi de la realitat agrícola actual de la població unit al fet que la taxa de desocupació de la població se situa en estos moments en el 10 per cent, ha portat al consistori d'Almussafes a dissenyar un projecte, sustentat sobre tres premisses principals. La reducció de la taxa de desocupació, al mateix temps que s'afavorix el relleu generacional en els camps del terme municipal amb la formació de nous joves agricultors especialitzats que apliquen plans de millora i modernització de les explotacions, i la creació dels cridats “horts d'oci” són factors claus per a la revitalització del sector agrari en general i del local, en particular.

L'ajuntament ja s'ha posat en contacte amb la Cooperativa Agrícola i amb l'Associació Valenciana de Joves Agricultors de la localitat, els socis de la qual s'han brindat a col·laborar en el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.