Economia

Hazemeyer Hes presenta un ERO per acomiadar dotze treballadors

L'empresa de Sant Feliu de Buixalleu Hazemeyer Hes ha presentat aquesta setmana un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar dotze treballadors al·legant motius econòmics. La federació d'indústria de CCOO de Catalunya va denunciar ahir que aquest expedient és el primer cas en el sector de les comarques gironines en què s'utilitza la nova reforma laboral per aplicar un ERO que, el setembre passat, la Generalitat no va autoritzar. El responsable d'acció sindical del sindicat d'indústria de CCOO a Girona, Pep Serra, va explicar que feia quinze dies que negociaven per intentar evitar els acomiadaments, però que amb la nova reforma laboral, que permet acomiadar sense dependre de l'administració, fins i tot s'ha augmentat en dos el nombre de treballadors afectats.

CCOO demana a l'empresa que obri un procés de negociació amb la representació dels treballadors per buscar mesures no traumàtiques. El sindicat també recorda que actualment la plantilla de Hazemeyer Hes, de 72 persones, està afectada per un expedient temporal i que el 2011 ja va congelar el salari. A més, els treballadors tenen pendent de cobrar el 50% de la paga de Nadal, “un esforç que els treballadors i treballadores estan assumint”, recorda CCOO. Un cop presentat l'ERO, empresa i comitè disposen de 30 dies per intentar arribar a algun acord, però CCOO insisteix que la reforma laboral facilita l'acomiadament.

L'empresa, amb qui no va ser possible contactar ahir, es dedica a la fabricació de material elèctric i electrònic, sobretot caixes i armaris per protegir instal·lacions elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona