Economia

Maresme

Problemes a Vilassar de Dalt per pagar nòmines

El govern local proposa que es cobrin els sous del febrer com a màxim el 4 de març

“Estem immersos en una economia de guerra.” L'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt), va ser molt explícit ahir a l'hora de valorar la situació econòmica que viu l'Ajuntament. Amb un deute real de prop de 29 milions d'euros, el concurs de creditors de l'empresa municipal Viserma, l'aplicació immediata d'un pla de sanejament i a les portes d'aprovar un pressupost de no més de 10 milions (a l'hora de tancar aquesta edició es feia el ple dels comptes municipals), el pagament puntual de la nòmina dels treballadors aquest febrer trontolla. “Ara per ara no podem assegurar que es pagui a temps, però la prioritat de l'Ajuntament és no ajornar-ho més del que sigui necessari”, va dir Godàs.

En aquest sentit, segons l'alcalde s'ha arribat a un acord amb els treballadors perquè els sous es facin efectius no més enllà del 4 de març. La plantilla del consistori és d'uns 150 empleats i la despesa en personal és d'uns 300.000 euros mensuals. La mesura arriba un mes després que s'apliquessin, amb el vistiplau de la plantilla, la retirada de les ajudes socials que fins ara rebien els funcionaris de l'Ajuntament en concepte de beques d'estudi, ajuts per al naixement de fills o de matrimoni, i es retallessin al màxim les hores extraordinàries. Xavier Godàs va agrair “l'esforç i la comprensió de la gent de la casa per garantir la viabilitat del consistori durant un 2012 demencial”.

L'alcalde va avançar també que es continua treballant per resoldre la complicada situació de l'empresa municipal Viserma, que acumula prop de 15 milions d'euros de deute amb creditors financers i comercials. “Estem fent tot el possible per reconduir la situació amb un pla de viabilitat, per reformular l'estructura i per evitar al màxim que es perdin llocs de treball”, va precisar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona
ECONOMIA

100 milions d’euros en set anys per millorar l’ocupació juvenil a Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

Confirmats 25 focus més de llengua blava i s’arriba a un total de 71

Barcelona
societat

Inaugurat el centre d’interpretació de la fruita de Catalunya

Lleida
Economia

Apartur recorrerà a la UE contra l’eliminació de llicències de pisos turístics a Barcelona

Barcelona
Economia

Barcelona pujarà al màxim el recàrrec de la taxa turística, fins a 4 euros per nit

Barcelona

El port de Mataró, l’espai on no hi cap ni una agulla

Mataró
ECONOMIA

L’aeroport d’Alguaire acull simulacions de rutes logístiques amb drons

Lleida
Energia

La hidroelèctrica de Sant Quirze de Besora serà pública a partir del 31 de juliol

Sant Quirze de Besora