Economia

TANT

x

La recuperació del comerç mundial

El comerç mundial, que va davallar durant la crisi del crèdit, ara s'ha recuperat. Les exportacions totals de tots els països van ser més altes el 2011 que en qualsevol any anterior.

Però la recuperació ha estat desigual. Per alguns països emergents, la pujada en les exportacions, des del punt més baix de finals del 2009, ha estat forta.

El valor dels béns exportats per l'Índia el 2011 va ser un 56 per cent més alt que dotze mesos enrere. L'octubre del 2008, el comerç mundial havia arribat al punt més alt abans de caure ràpidament.

Les exportacions de la Xina s'han incrementat des d'abans del crash, i les seves importacions han crescut fins i tot més ràpidament. Entre les principals economies occidentals, el comportament de les exportacions dels Estats Units ha estat el més pronunciat. Els EUA van exportar 1.481 bilions de dòlars l'any 2011, un 14 per cent més alt que en el període previ a l'esclat de la crisi.

Aquesta xifra capacita els Estats Units per reclamar la segona plaça entre el exportadors mundials el 2011, any en què va sobrepassar per poc Alemanya, la qual ha obtingut 1.476 bilions de dòlars en exportacions. Cap dels dos països està situat a prop de la Xina, les exportacions de la qual van pujar fins a 1.899 bilions de dòlars.

En termes de dòlars, Alemanya ha de retornar encara al seu nivell previ. Però, mesurades en euros, les exportacions del 2011 van ser un 11 per cent més altes que en el cim de la precrisi. La relativa debilitat de l'euro va mantenir baix el nivell en dòlars de les exportacions alemanyes i va ajudar els exportadors a competir.

A l'Estat espanyol les exportacions s'han recobrat completament i són un 4 per cent mes altes. Tanmateix, les importacions han quedat un 17 per cent per sota dels nivells que es registraven abans de la crisi econòmica i financera mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Barcelona va superar l’ 1,9 milions de creueristes entre gener i juliol

Barcelona

Set petits productors d’ous ecològics creen la cooperativa La Dotzena

GIRONA

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona