Maresme
Reivindicació del provincianisme
La DO d'Alella inicia les jornades del vi del Maresme i el Vallès Oriental
Passen de 54 a 66 restaurants i s'allarga un mes
Que els restaurants del Maresme i el Vallès Oriental ofereixin com a primera opció als seus clients vins de la DO d'Alella. Ambiciós objectiu el dels municipis que integren aquesta petita però intensa zona de producció de vins, escumosos i caves d'alta qualitat i que des de fa dos anys ha renovat l'impuls per donar-los a conèixer a través de les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella, que ahir es van presentar a Vilanova del Vallès. Els bons resultats acompanyen la iniciativa. Dels 54 restaurants que es van interessar el 2011 a participar-hi s'ha passat a 66, i de 14 a 18 municipis. Durant les jornades, que també s'allarguen de quinze dies a un mes –fins al 31 de març–, els establiments ofereixen la possibilitat de combinar la gastronomia amb la beguda. Tant és així que en aquesta ocasió s'ha filat prim i cada plat és acompanyat per un vi diferent, “en perfecte maridatge”.
L'alcalde d'Alella i president de la DO, Andreu Francisco, va destacar el treball de fons fet pels vuit cellers de la zona i pels establiments gastronòmics, que ha afavorit una bona entesa “i un coneixement entre els dos àmbits que facilita el contacte directe”. Tan bona és la relació que també en aquestes jornades s'ofereix la possibilitat, per primer cop, de prendre el vi per copes, “tenint en compte el temps de crisi que vivim i per facilitar l'accés al vi de qualitat a tothom”. Francisco també considera que, a l'hora de promocionar turísticament el vi de la DO d'Alella –sobretot entre els visitants de proximitat–, el suport que poden donar els consorcis del Maresme i del Vallès “és bo i perfectament complementari”, però assenyala que el camí per dur el producte cap a l'èxit requereix un treball molt específic “que correspon als municipis de la DO”. En aquest sentit també es va manifestar l'alcalde de Vilanova del Vallès, Oriol Safont, que va fer una crida a “reivindicar el provincianisme”. “Hem d'aprendre a valorar allò que és nostre i que ens diferencia”, va precisar.
Les jornades gastronòmiques compten també amb el padrinatge dels autors de la Guia de vins de Catalunya, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, que van donar més raons per apostar pels vins de la DO d'Alella. “Sou uns privilegiats perquè podeu oferir una combinació de varietats de garnatxa blanca i pansa blanca única al món.” Arguments que no admeten discussió.