Economia

L'empresa de joguines Eurekakids va incrementar un 27% la facturació el 2011

La cadena amb seu a Riudellots de la Selva va inaugurar 23 botigues durant l'any passat i en preveu obrir 35 més durant aquest 2012

La cadena de joguines Eurekakids, amb seu a Riudellots de la Selva, va incrementar durant el 2011 un 27% la seva facturació, que va passar a ser de 18 milions d'euros. A més l'Ebitda –indicador financer que es calcula del resultat final d'explotació d'una empresa sense incloure despeses per interessos o impostos, ni les disminucions de valor per depreciacions o amortitzacions– va ser d'un 51%. A aquest balanç, cal afegir-hi que la cadena de joguines educatives preveu obrir, el 2012, 35 nous establiments: 13 a l'Estat espanyol i 22 repartits a la resta de països.

101 establiments


Actualment, Eurekakids disposa de 101 botigues repartides en sis països: 73 a l'Estat espanyol, 5 a França, 16 a Itàlia, 5 a Portugal, una a Bèlgica i una a Andorra.

L'any passat, Eurekakids va obrir 23 botigues, 13 de les quals a l'Estat espanyol i la resta a França –5–, Itàlia –3–, Bèlgica –1– i Portugal –1–. A l'Estat espanyol és on ha tingut el major creixement de facturació, amb un 25,5%, seguit d'Itàlia, amb un 21,4%.

A les comarques gironines, Eurekakids té set establiments: 2 a Girona, un a Figueres, un a Olot, un a Platja d'Aro, un a Puigcerdà i un a Salt.

Eurekakids està en contínua expansió des del 2002 i des del 2004 disposa d'una plataforma de comerç electrònic a través de la seva pàgina web, botiga en línia traduïda a set idiomes, des d'on exporta i ven a tot el món.

LA DATA

2012
Any
en què l'empresa de Riudellots preveu obrir 35 nous establiments al continent europeu.

LA XIFRA

18
milions
d'euros va facturar la cadena gironina durant el 2011, amb un increment de l'Ebitda del 51%.

Ni bèl·liques ni sexistes

Eurekakids insisteix a destacar que té un dels catàlegs de joguines educatives més ampli del mercat estatal i que entre les seves més de 3.000 referències hi ha joguines orientades a despertar la intel·ligència dels nens “molt allunyades de joguines bèl·liques o sexistes que avui en dia encara es poden trobar al mercat”. A més de les joguines, l'empresa està especialitzada en decoració infantil, puericultura, disfresses i elements destinats a fer que els nens desenvolupin activitats lúdiques i d'aprenentatge, segons destaca la mateixa Eurekakids.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.