Economia

La comptabilitat de la cooperativa de l'Aldea presenta factures falses de milers d'euros

El portaveu de l'associació d'afectats sosté que existeixen “irregularitats greus” en els tancaments dels exercicis del 2010 i 2011

S'espera que durant aquesta segona quinzena de març s'iniciï el desbloqueig de tots els diners retinguts en els comptes a la vista

La comptabilitat de la cooperativa de l'Aldea, la secció de crèdit de la qual es va bloquejar l'any passat, ha patit irregularitats greus i presenta factures falses per valor de milers d'euros, segons ha explicat el portaveu de l'associació d'afectats, Ramon Carles. Així ha transcendit de la reunió entre representants de la Conselleria d'Economia i Coneixement de la Generalitat, l'associació d'afectats, la cooperativa, l'alcalde de l'Ajuntament de l'Aldea, Daniel Andreu, i el regidor d'Agricultura, Manolo Masdéu.

En aquest sentit, Carles ha sostingut que existeixen “irregularitats greus” en els tancaments dels exercicis del 2010 i 2011 per part de l'antic gerent, Daniel Farré, que ha estat destituït al gener. Pel que fa a les factures falses, algunes superen els 20.000 euros, tot i que també n'hi ha de 10.000 i 3.000.

La reunió també ha servit per explicar el pla de viabilitat que han presentat els assessors externs de la cooperativa, que proposa una ampliació de 100 hectàrees de la superfície de cultiu perquè la cooperativa pugui ser rendible.

Alhora, s'està buscant un nou gerent que substitueixi Farré perquè s'encarregui de gestionar les mesures del pla de viabilitat.

Recuperació d'estalvis

Els afectats estan a l'espera que a partir d'aquesta segona quinzena de març s'iniciï el desbloqueig de tots els diners retinguts en els comptes a la vista, i la meitat del bloquejat en els dipòsits a termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.